Obavijesti

News

Komentari 279

Prijavilo se više od 1280 ljudi: Na netu je registar 'izdajnika'

Prijavilo se više od 1280 ljudi: Na netu je registar 'izdajnika'
1

U nedjelju je na nekoliko sati stranica bila uklonjena. Velik broj 'izdajnika' koji su se upisali u registar u šaljivom su tonu napisali zašto misle da su baš oni izdajnici

VIDEO

Nakon što je novi ministar branitelja Mijo Crnoja u subotu u HRT-ovoj emisiji Veterani mira, u svom prvom intervjuu od stupanja na dužnost, potvrdio da doista kani provesti u djelo ideju o izradi i objavi registra izdajnika nacionalnih interesa, na internetu se u nedjelju pojavila stranica www.registar-izdajnika.org.

Osnivač stranice potpisan je kolektiv SKROZ, a na naslovnici objasnili su i koji su razlozi za pokretanje. 

- Objavit ćemo mi sve registre, ako se netko ogriješio o zakone RH i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru - pisalo je na početnoj stranici, što je izjava Mije Crnoje iz spomenute emisije.

Dodali su i kako su, svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja nalazi, odlučili pomoći ministru, a time i proračunu te registar kreirati sami i to na dobrovoljnoj osnovi.

- Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža - napisali su iz kolektiva SKROZ.

Zanimljivo, stranica je u nedjelju na nekoliko sati bila uklonjena, a razlozi nisu poznati.

Do sada se u registar upisalo više od 1280 ljudi. Iako je mnogo neumjesnih komentara, velik broj 'izdajnika' je u šaljivom tonu napisalo zašto su to baš oni.

Evo nekih: 

'Po cijenu spaljivanja na lomači od strane domoljubnih snaga tvrdim da danas, 2016. godine, UDBA ne postoji.'

'Neobrijan sam.'

'Nisam za HDZ, ne idem u crkvu, a tu i tamo, oči mi podmuklo sjaje kad vidim zgodnu susjedu s one strane granice.'

'Glasala za lijevu opciju, glasala protiv na referendumu, vjerujem u slobodu govora i tako neke nepoćudne stvari.'

'Za toleranciju, slobodu govora i različitost spremna!'

'Još uvijek mislim svojom glavom.'

'Smatram da bi premijer trebao znati jezik države čiji je premijer i ne nazivati građane građevinama.'

'Ne trebaju mi titlovi za srpske filmove.'

'Više puta sudjelovala u gay paradi, izrazito poštujem Predraga Matića, čitam Tomića i Pavičića, a ne slušam Thompsona, nisam se udala u crkvi, kćer mi ne ide na vjeronauk'

'Nisam plagirala diplomski rad.'

'Kad sam postala pionir dala sam časnu pionirsku riječ. Ja držim do riječi.'

'Ne znam se prekrižiti, nisam kršten i nisam se oženio u crkvi. Podržavam istospolne zajednice'

'Potpuna nezainteresiranost za boga, naciju, domovinu i obitelj. Daltonistica sam za boju kože i također ne razlikujem hetero od homo ljubavi.'

'Mala je ovo država koliki sam ja izdajnik.'

Grbin na Facebooku: Pridružite se popisu "izdajnika"

O ovom Registru izdajnika pisao oglasio se i Peđa Grbin na svom Facebook profilu.

- Nisam mislio niti planirao pisati o registru izdajnika. Bio sam uvjeren da će to ostati jedna marginalna izjava jednog marginalnog čovjeka i tek jedna nevažna crtica u povijesti suludih prijedloga s kojima se hrvatska politička javnost susretala.

Bio sam u krivu. O, kako sam bio u krivu. Jer onog trenutka kada predlagatelj takvog registra postane ministar u Vladi Republike Hrvatske, kada iza njega stane parlamentarna većina pa onda još i prvi potpredsjednik Vlade, s ovlastima zamjenika premijera, Tomislav Karamarko podrži takav registar tada pitanje registra izdajnika postaje ozbiljan problem za demokraciju i građane ove zemlje. 

U nekoliko posljednjih mjeseci mogli smo na primjeru Poljske pratiti kako izgleda kada se zatire demokracija i sloboda govora u ime nacionalnih interesa. Također, mogli smo i vidjeti da Europa ne šuti i reagira na to i da Poljskoj prijeti suspenzija iz tijela odlučivanja upravo te Europe, za koju smo se toliko borili da u nju uđemo.

Zbog toga, pozivam sve vas koji se ne slažete s ovakvim prijedlozima i ovakvim vođenjem politike da posjetite stranicu Registar izdajnika, link na koju dijelim i pridružite se popisu "izdajnika".

I za kraj, da ne griješim dušu, zahvaljujem drugom potpredsjedniku Vlade, Boži Petrovu na odlučnom stavu da neće dopustiti takav registar i nadam se da se, u koalicijskom pregovaranju koje će očito uslijediti, neće oko toga predomisliti! - objavio je Grbin na Facebooku.

Glavašević: Ne stanu svi izdajnici u jedan registar

Nakon što se Registar 'ugasio' na nekoliko sati, javio se i Bojan Glavašević na Twitteru koji je prvo upitao medije zar ih ne zanima tko je i zašto srušio registar, a potom je šaljivo napisao: 'Izgleda da u Hrvatskoj ima toliko izdajnika da ne stanu svi u jedan registar :D .'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"