Obavijesti

News

Komentari 45

'Prije nego što je otišla u smrt, Petra me je zagrlila i poljubila'

'Prije nego što je otišla u smrt, Petra me je zagrlila i poljubila'
1

Petru (17) i njezinog brata Dražena (18) posvojila je Nadica Šantak (48) kada su bili mali. Ona i suprug odgajali su ih kao vlastitu djecu. Osim Petre, poginuo je i 28-godišnji vozač Alen Križanić

VIDEO

Kako, o kako ću sad živjeti bez svoje Petre? Petra, Petrice moja, polušaptom, podižući pogled prema nebu, kao mantru ponavlja majka Nadica Šantak (48).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:47

Nesvjesna svega i svih koji ulaze u njezin dom u križevačkom naselju Pesek, u glavi vrti proteklih 16 godina. Petra je ušla u njezin život kad je imala godinu dana. Posvojila ju je s godinu dana starijim bratom Draženom te ju je sa suprugom odgojila kao da joj je rođena kći.

Mlada djevojka prije dva mjeseca napustila je srednju trgovačku školu i povremeno počela konobariti. Poginula je u petak u dva sata ujutro u Mercedesu koji je sletio u potok Koruška u Križevcima. Poginuo je i vozač automobila Alen Križanić (28).

U autu je bilo još dvoje putnika, koji su lakše ozlijeđeni i prevezeni u koprivničku Opću bolnicu.



- Čuo sam prasak i pogledao kroz prozor. Kraj potoka nedaleko od benzinske postaje na Zagrebačkoj ulici okupljali su se ljudi. Čim su dojurili Hitna pomoć i policija, odmah mi je bilo jasno da je riječ o nesreći - ispričao nam je susjed.

Nesreći je svjedočio i čovjek koji u blizini ima poslovni prostor

Vatrogasci su ih jedva izvukli iz vozila

- Vidio sam da su iz Mercedesa, koji se okrenuo u kanalu u smjeru vodotoka, izvukli dva muškaraca, a vatrogasci su pokušavali iz smrskanog vozila izvući dvoje mladih. Tek nakon nekog vremena izvučena su njihova beživotna tijela - ispričao nam je još potreseni očevidac.

Pokretanje videa...

04:01



Poginuli vozač Alen lani se zaposlio u Njemačkoj i prije nekoliko mjeseci novim automobilom stigao u Hrvatsku. Petru je vozio u naselje Pesek, samo pet kilometara udaljeno od mjesta stradanja. No ni on ni Petra nikad nisu stigli kući. Njihovi planovi i mladi životi zauvijek su se ugasili.

Kuća obitelji Šantak i jučer je bila obavijena tugom. Ulazna vrata otvorila nam je Vera Kozarić Kalaus, djelatnica križevačkog Centra za socijalnu skrb. Potvrdila nam je kako su Šantakovi bili prekrasni roditelji posvojenoj sestri i bratu te da su ih odgajali i voljeli kao da su njihova biološka djeca.

- Rijetko se viđa s koliko su ljubavi i skrbi Nadica i njezin suprug Ivan (57) prigrlili i odgajali djecu. Oni su to osjetili i uvijek su ih zvali tata i mama - tvrdi nam socijalna radnica Vera Kozarić Kalaus.

Naš razgovor prekidali su bolni uzdasi i jecaji Nadice, kojoj su suze tekle niz ispijeno i blijedo lice. Njezin suprug nijemo je, pognute glave, sjedio za stolom. Uz njega je bio i Petrin brat Dražen. Trudio se ostati čvrst, no bol za izgubljenom sestrom bila je jača.

Bila je vedrog duha

- Iako sam stariji, Petra je prema meni uvijek bila jako dobra, Prije nego što je poginula zagrlila me, poljubila i govorila kako sam joj jedini brat - uspio je izustiti Dražen. Brišući suze rekao je kako mu je sestra znala davati i novac koji je zaradila povremeno konobareći u jednom križevačkom lokalu.

Petrina školska prijateljica ispričala nam je kako su se u četvrtak u 17 sati našle s bivšim školskim kolegama kako bi zajedno proslavili dan maturanata.

- U 21 sat otišla sam s prijateljicom, a ona je ostala s društvom. Ponovno smo se srele oko ponoći u jednom lokalu. Petra je bila u društvu prijateljice. Sat vremena kasnije, na odlasku, mahnule smo si. Tek sam sljedeće jutro čula da je bila teška prometna nesreća o kojoj su brujali Križevci. Kad sam saznala da se radi o njoj, ostala sam bez teksta jer je Petra zaista bila dobra prijateljica, spremna svakome pomoći - kaže prijateljica, dodajući kako će joj nedostajati Petrin vedar duh ispunjen sjajnim dosjetkama.

U 10-ak kilometara od Križevaca udaljenom Carevdaru živio je Alen s majkom Milkom i sedam godina mlađom sestrom. U kući smo zatekli majku i susjede. Šokirana i potresena majka sjedila je za stolom nijemo gledjući u sinovu sliku pored koje je gorjela svijeća. Odsutno nam je potvrdila da je Alen danas trebao otputovati u Njemačku, gdje joj radi i suprug.

Pokosio aluminijski stup

- Kad su mi policajci pokucali na vrata, noge su mi se odsjekle. Odmah mi je sve bilo jasno jer se Alen nije vratio kući. Detalje zaista ne znam - kratko nam je rekla potresena i smrću sina šokirana majka, tonući iznova u svoju bol.

U policijskom priopćenju stoji da je uzrok nesreće neprilagođena brzina. Vozač se velikom brzinom kretao Zagrebačkom ulicom. Blizu benzinske postaje prešao je na suprotnu stranu u lijevom zavoju. Pokušavajući se vratiti u svoj trak, izletio je s ceste, pokosio aluminijski stup javne rasvjete i autom se zabio u 15 metara udaljen potok.

Fotografirala se za osobnu, koju nije dočekala

Prijatelji i poznanici tragično stradale Petre i jučer su se na Facebook profilu opraštali od nje. Svi kažu da je bila vrlo dobra djevojka. Prije koji dan fotografirala se za novu osobnu iskaznicu, koju, nažalost, nije dočekala.

- Zašto baš ti? Počivaj u miru, malena - napisala je kolegica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)