Obavijesti

News

Komentari 208

Palili svijeće za žrtve, nakon šetnje priveden Ivan Pernar

Palili svijeće za žrtve, nakon šetnje priveden Ivan Pernar
14

Zagreb: Na prosvjedu je bilo manje od tisuću ljudi. Šetnja je trajala oko sat i pol, a prosvjednici se nisu mogli dogovoriti oko rute. Zgradu HDZ-a gađali su s par jaja

VIDEO

Nakon što je završio najkraći antivladin prosvjed do sada u Zagrebu, policajci su priveli Ivana Pernara u Varšavskoj ulici. Navodno su ga u "marici" odveli u Prvu policijsku postaju. Nije poznato zašto je uhićen jer mu je danas istekla zabrana prilaska Trgu bana Jelačića. Policija potvrdila da je uhićen jer prekršio zabranu prilaska Radićevoj ulici i Markovom trgu,

- Priveli su me zato što sam navodno vodio neorganizirani dio prosvjeda, što je apsurdno - rekao je Pernar za Večernji list. Dodao je kako očito zakoni ne vrijede isto za sve jer oni koji su do sada bili na čelu kolone nikada nisu bili uhićeni zbog nelegalnog okupljanja.

- Ta trojica policajaca u civilu koja su me privela bila su večeras u prosvjednoj koloni. To je dokaz da su cijelo vrijeme s nama, ali su me eto na kraju slijedili i priveli tek u Varšavskoj - otkrio je Pernar, kojeg su nakon kraćeg razgovor u 21 sat pustili iz policijske postaje.

>>> Tijek događaja:

19.49 - Vođe prosvjeda preko megafona su poručili "Subota u 18 sati. Laku noć". Prosvjed je službeno završen, bio je najkraći i najslabije posjećen do sada.

19.45 - Prosvjednici se polako razilaze...

19.40 - Povorka se ponovno vratila na Trg bana Jelačića. Zapjevali su "Ustani bane" i kod Jelačićevog spomenika razvili hrvatsku zastavu.

19.35 - Ispred zgrade HAZU-a na Zrinjevcu prosvjednici su vikali "Stari smradovi".

19.29 - Povorka je krenula dalje zelenim valom prema glavnom zagrebačkom Trgu.

19.26 - Stigli su pred japansku ambasadu gdje su minutom šutnje iskazali počast žrtvama razornog potresa. Ispred ulaza su zapalili nekoliko svijeća i položili papirnate ždralove.

19.18 - Povorka je napustila Šubićevu ulicu. Prošli su pored zgrade MORH-a i pokraj Doma likovnih umjetnika (džamija) te ušli u Ulicu kralja Držislava. Vikali su "Svi na ulice". Izgleda da idu prema japanskom veleposlanstvu u Boškovićevoj ulici.

19.10 - Čini se da je prosvjednika sve manje i da se nikako ne mogu dogovoriti gdje će ići. 

19.08 - Stigli su pred zgradu sindikata gdje viču: "Izdaja, izdaja", "Izađite na ulice" i "Stanite uz nas".

19.06 - Povorka je stala u Šubićevoj ulici i pjevaju "Zovi, samo zovi" i "Jeb.. vas Ivo Sanader".

19.03 - Ovaj put se nisu zaustavljali pred zgradom Vladimira Šeksa iako je netko iz prvih redova pozivao "Idemo do pijandure".

19.00 - Prosvjednici se nisu zaustavljali u Zvonimirovoj. Putem su samo vikali "HSS odlazi" jer se u blizini nalaze prostorije stranke.

18.58 - Prosvjedna povorka krenula je dalje Zvonimirovom prema Šubićevoj.

18.49 - Povorka je stigla ispred zgrade HDZ-a, koju čuvaju jake policijske snage. Prema zgradi je poletjelo nekoliko jaja od kojih je dio pao policajcima pod noge. Čuju se povici "Jaco odlazi" i "Ostavka".

18.46 - Nakon kraćeg zadržavanja prosvjednici su nastavili šetnju do HDZ-a. Sada ih već ima više od tisuću. Među transparentima se istiće zastava Japana s porukom "We pray for you, thank you for your donation".

18.40 - Povorka je stigla su pred zgradu HNB-a. Pernar je kazao kako HNB i banke vode državu, a ne Vlada. Potom je vikao: "Sloboda, sloboda". Hrvatsku narodnu banku čuva oko 15 policajaca.

18.35 - Dijele letke kojima pozivaju građane na veliki prosvjed u subotu.

18.29 - Prosvjednici uzvikuju "Idemo na HDZ" i polako odlaze iz Radićeve ulice.

18.26 - Pernar je ponovno napao premijerku i ministra Kramarka rekavši da su glava koruptivne hobotnice. Obrušio se i na predsjednika Josipovića i Zorana Milanovića.

- Umjesto da opozicija radi svoj posao, to umjesto njih rade građani. Opozicija se skriva u mišjim rupama - rekao je Pernar. Dodao je kako je HDZ sotonska i masonska organizacija.

18.21 - Povorku je kod Kamenitih vrata ponovno dočekala policijska blokada. Ivan Pernar im je dobacio: "Dragi policajci, lijepo vas je opet vidjeti".

18.14 - Prosvjednici su polako krenuli prema Radićevoj. Ima ih oko tisuću i uzvikuju već poznatu parolu: "Jaco odlazi!". Ističu se transparenti "Nacionalizacija banaka", "Ne damo Brijune", "Volim Hrvatsku, NE u EU" i "Hoćemo niže, a ne nove poreze".

18.10 - Građanima se obratila i jedna od bivših radnica Kamenskog koja je poručila premijerki Kosor i njezinim ministrima da odu za svojim kormilarom, misleći na Ivu Sanadera.

18.08 - Ovo je prava demokracija kad svojim transparentima možemo reći što mislimo. Dužnost je da smijenimo HDZ jer ovo je tiranija. Ne ulažu kao što tvrde. Oni će i našu djecu dati u koncesiju. Žele nas pretvoriti u bijelo roblje, a naše sestre u kurve, rekao je okupljenima Ivan Pernar.

18.02 - Građani i dalje pristižu te broj okupljenih raste. Sada ih ima stotinjak. Očekuje se da će ih biti nekoliko tisuća, kao i na dosadašnjim prosvjedima.

17.53 - Desetak minuta prije početka prosvjeda na Cvjetnom trgu okupilo svega pedesetak građana. Prosvjednici su dijelili lažne novčanice s likom Andrije Hebranga i žigom Jadranke Kosor. Vikali su da su dobili dnevnice za današnji prosvjed. 

Još se ne zna kojom će rutom prosvjednici šetati. Spominjalo se da će ići do sjedišta HDZ-a, kojeg će gađati jajima. Iako su na Facebooku najavljivani neredi, Ivan Pernar pozvao je na mirni prosvjed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa