Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Gotova talačka kriza: Policija uhitila napadača u Ukrajini

Nijedan taoc nije ozlijeđen. Policija je ranije objavila da je muškarac ušao u poštanski ured noseći masku, s namjerom da opljačka to mjesto te je zatim uzeo 11 taoca.  Ranije je pustio petero taoca

Members of a police special operations unit gather outside a post office, where a man took people hostage, in Kharkiv
Foto: STANISLAV BELOUSOV
4 komentara

Ukrajinska policija u subotu je oslobodila preostale taoce koje je u poštanskom uredu držao muškarac za kojeg se vjerovalo da je naoružan eksplozivima, a uhićen je nakon nekoliko sati krize u gradu Harkivu. 

"Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen", napisao je na svom profilu Twittera ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je fotografiju muškarca krvavog lica kojeg drži policajac. 

Nijedan taoc nije ozlijeđen. Policija je ranije objavila da je muškarac ušao u poštanski ured noseći masku, s namjerom da opljačka to mjesto te je zatim uzeo 11 taoca.  Ranije je pustio petero taoca - tri žene i dva djeteta. 

Policija je otkrila da je s napadačem bila u kontaktu uz pomoć telefona talaca,  a otimačevo ponašanje opisala je kao mirno i bez zahtjeva. 

Avakovov savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su među taocima bili zaposlenici ureda i klijenti. Jedan od njih uspio je iz zgrade nazvati policiju. 

"Patrola je stigla na mjesto krađe u nekoliko minuta", napisao je na Facebooku.

"Lopov je shvatio da sad ne može sigurno napustiti mjesto zločina s plijenom, pa je odlučio objaviti da uzima taoce", dodao je Geraščenko. 

Jedno od dva puštena djeteta otkrilo je lokalnim medijima da je napadač stavio eksplozive u dvije boce i prijetio da će se raznijeti ako ga policija neće slušati. Prema iskazu djeteta, napadač je tvrdio i da ima rak mozga. 

U jednom je trenutku izrazio zabrinutost zbog nedavne zamjene zatvorenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista, tvrdeći kako ih je trebalo biti oslobođeno više, objavila je policija. Ukrajina i separatisti su u srijedu razmjenili stotine zatvorenika, što je najveća takva razmjena otkad je izbio sukob u regiji Donbas u kojemu je dosad poginulo više od 10 tisuća ljudi. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message