Obavijesti

News

Komentari 316

Prijeti mu 50 godina: Sudbina Zavadlava u rukama vještaka

Prijeti mu 50 godina: Sudbina Zavadlava u rukama vještaka
2

KLJUČNO VJEŠTAČENJE Utvrde li psiholozi i psihijatri da je Filip Zavadlav u trenutku trostrukog ubojstva bio ubrojiv, prijeti mu do 50 godina zatvora. Ako je bio neubrojiv, neće ići u zatvor...

VIDEO

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava obavit će stručnjaci iz Klinike za psihologiju Vrapče, doznajemo od njegova odvjetnika Branka Šerića, koji će klijenta posjetiti u ponedjeljak.

Oni bi sa Zavadlavom trebali provesti niz intervjua kako bi utvrdili je li u trenutku u kojem je pucao u tri mladića bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv.

O tome što utvrde ovisit će njegova sudbina. Utvrde li, naime, da je bio neubrojiv, neće moći kazneno odgovarati za to što je učinio. Ako utvrde da je bio ubrojiv, prijeti mu najstroža moguća kazna - do 50 godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

VIDEO VIJESTI 14.01.2020. stan u kojem je boravio filip zavadlav 01:03

 

Bitno je da sugovornik surađuje, ako će šutjeti...

Psihijatrijske intervjue provode psihijatar i psiholog. Tijekom razgovora utvrđuju boluje li sugovornik od psihičkih bolesti, je li ovisan o alkoholu ili narkoticima itd.

Psihijatrijski intervjui obavljaju se tako da se uzimaju anamnestički podaci koji se odnose na rast i razvoj sugovornika, njegovo osobno i radno okruženje, interakciju s obitelji itd.

U Splitu napali Šerića: 'Vikali su mi da sam smeće i govno!'
U Splitu napali Šerića: 'Vikali su mi da sam smeće i govno!'

Kod svega toga bitno je da sugovornik surađuje, jer ako šuti, vještacima znatno otežava postavljanje nalaza. Vještaci kod ovakvih situacija nisu ograničeni vremenom.

Nakon što se odvjetnik Šerić odrekao prava na žalbu na rješenje o provođenju istrage, više nema zapreka da počne ispitivanje svjedoka, no pitanje je hoće li to biti prije nego što završi vještače Zavadlava.

U 29 minuta Filip je ubio, bacio oružje, presvukao se i išao ocu
U 29 minuta Filip je ubio, bacio oružje, presvukao se i išao ocu

Napali ubojičinoga brata

U petak je trebalo biti istražno ročište na splitskom Županijskom sudu, gdje su Filipov brat Stanislav i otac Ante mogli reći što znaju o slučaju trostrukog ubojstva ili se pozvati na status privilegiranih svjedoka, no sve su odgodili zbog incidenta na Kili u kojem je napadnut Stanislav.

On je u međuvremenu kazao, doznajemo na splitskom sudu, kako poznaje tri pripadnika jedne navijačke skupine koji su ga napali, no ne želi reći njihova imena.

Lakše je ozlijeđen, ima masnicu ispod oka, ali nije tražio liječničku pomoć, a od policijske zaštite nastavio je zazirati jednakom žustrinom.

Potvrdio je to, uostalom, i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je u subotu razgovarao s načelnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Brat trostrukog ubojice: 'Znam momke koji su me pretukli...'
Brat trostrukog ubojice: 'Znam momke koji su me pretukli...'

Još se ne zna odakle mu kalašnjikov

Kako je Filip Zavadlav došao do kalašnjikova, iz kojeg je ispalio najmanje 36 metaka, još se istražuje, kazali su nam u splitskoj policiji. Kao motiv zločina navodi se osveta zbog dugova u koje je upao brat Stanislav.

Prema dosadašnjim spoznajama tužiteljstva, Filip i cijela obitelj bili su izloženi prijetnjama i iznudama. Navodno su upravo žrtve bile odgovorne za to zlostavljanje, iako ih nikad nisu prijavili policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda