Obavijesti

News

Komentari 28

Prijetio SMS-om: 'Srbo, sredit ćemo sve koji ne volite HDZ'

Prijetio SMS-om: 'Srbo, sredit ćemo sve koji ne volite HDZ'
1

Nakon izrečene prijetnje, dobio je izvanredni otkaz u bjelovarskom Općinskom državnom odvjetništvu gdje je radio, a prilikom pretresa njegovog doma pronađen je arsenal oružja

VIDEO

Zdravko O. (52) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine zbog dva kaznena djela. Prijetnje i neovlaštenog posjedovanja veće količine oružja. 

Ovaj bivši zaposlenik bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva je 11. travnja prošle godine poslao SMS poruku, Branku St. iz Bjelovara, slijedećeg sadržaja. 

"Slušaj, Srbo! Zajebavaj smrdljive Cigane i Šiptare i kog hoćeš ali naše ne diraj! Da nisi više pisao o Marinku, Jozi ili Doniju ni o drugima ili ćeš plivati Savom! Sredit ćemo tebe i sve koji ne vole HDZ! Ovo ti je opomena! Bog i Hrvati!", a koje riječi su kod Branka St. izazvale osjećaj straha i nelagode. 

Prijetnja smrću koju spominje ministar: 'Ubit ću te kao zeca'
Prijetnja smrću koju spominje ministar: 'Ubit ću te kao zeca'

Nakon izrečene prijetnje, Zdravko je dobio izvanredni otkaz, a 17. travnja 2019. godine po nalogu istražnog suca bjelovarskog Županijskog suda, izvršena je pretraga doma u kojem Zdravko živi. 

Pronađen je pravi arsenal oružja i streljiva, među kojima Strojnica marke "Thompson", sa pripadajućim spremnikom i bez zatvarača i mehanizma za okidanje. Puškostrojnica marke "ČZ Brno", Automatska puška marke "CZ", sa pripadajućim spremnikom, djelomično onesposobljenu znajući da je posjedovanje takvog oružja, njihovih sastavnih dijelova i streljiva zabranjeno. 

Tijekom suđenja je izjavio da je svjestan svega što je i rekao da se to više neće ponoviti. Da je lošeg zdravstvenog stanja, redovito posjećuje liječnike, te da ima teških posljedica od prometne nesreće koju je preživio kad je stradao kao pješak na obilježenom pješačkom prijelazu.

Prijetio da će ubiti policajca i njegovu obitelj pa ga uhitili
Prijetio da će ubiti policajca i njegovu obitelj pa ga uhitili

Ima 29 godina radnog staža. 

- Želim istaknuti da su moje imovinske prilike jako loše jer sam dobio izvanredan otkaz na radnom mjestu u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru za vrijeme trajanja istrage i mog boravka u zatvoru, nisam ostvario putem Zavoda za zapošljavanje nikakva primanja, već imam pravo samo na osnovno zdravstveno osiguranje. Od prihoda imam braniteljsku opskrbninu u mjesečnom iznosu oko 1.300,00 kuna. Živim u staroj kući koju sam naslijedio i koja je u lošem stanju -  kazao je na sudu. 

U kaznu zatvora uračunava mu se i vrijeme provedeno u pritvoru od 17. travnja 2019. do 16. srpnja 2019. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.