Obavijesti

News

Komentari 150

Princ doletio u avionu od 2,3 mlrd., želi ulagati u Hrvatsku

Princ doletio u avionu od 2,3 mlrd., želi ulagati u Hrvatsku
6

Saudijskog princa u Zagrebu su štrukle oborile s nogu. Puno se raspitivao o povijesti grada. Iako je došao na odmor, sastat će se u petak s predsjednikom

VIDEO

Saudijskog princa Alwaleeda bin Talala bin Abdulaziza al-Sauda u Zagrebu su štrukle oborile s nogu. Iako je s njim doputovalo više kuhara koji su osoblju dali naputke što mu treba pripremati, tijekom boravka kuhalo mu je samo osoblje Esplanade.

Koliko su ga oduševili kulinarskim delicijama najbolje govori to što ih je jučer poveo na izlet do Medvedgrada. Njegovi kuhari su se tada odmarali.

Hotelom šeće raspoložen i spreman na razgovor sa svima koji mu se obrate. Puno se raspitivao o povijesti grada. Sve je šokirao zahtjevom da biciklom obiđe grad. Bio je sretan dok nitko nije znao da je u metropoli jer se kretao neopaženo.

Zainteresiran za ulaganja u turizam

Što princ radi u Zagrebu, glavna je tema u metropoli. Prinčevi ljudi tvrde da je došao samo na odmor. Ipak, u petak će posjetiti predsjednika Ivu Josipovića koji je trenutačno na odmoru u rodnoj Baškoj Vodi. Predsjednik Josipović će princa ugostiti na ručku u Makarskoj, a  nakon objeda je predviđena polusatna šetnja i razgledavanje grada, javlja Večernji list.

Njihov susret mogao bi imati i poslovni odjek. Josipović je, naime, uz gradonačelnika Makarske Tonćija Bilića na ručak pozvao i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala zbora Dragu Lovrića. Jedna od konkretnijih tema s princom Alwaleedom bin Talalom bin Abdulazizom al-Saudom bit će izvoz hrvatske vojne opreme koja jednim dijelom ide i u Saudijsku Arabiju.

Kako je rekao za Dnevnik HTV-a, Hrvatska ga zanima i zbog toga što privlači veliki broj turista. Iako je na odmoru, princ razmišlja o potencijalnim ulaganjima. Naročito u turizam, hotele, ali i neke druge sektore.

Doletio u avionu vrijednom 2,3 mlrd. kuna

Princ je u Hrvatsku sletio u ponedjeljak u svojem Boeingu 747 kakvog koristi i američki predsjednik Barack Obama. Isti model koriste Singapore Airlines i Emirati koji primaju 800 putnika. S jednim punjenjem preleti 8000 kilometara. Prinčev avion posebno je rađen za kraljevsku lozu pa prima 460 putnika jer je dio prostora iskorišten za koncertnu dvoranu, veliki dnevni boravak s “čarobnim” podom na kojemu se vidi ocean ili zemlja nad kojom se leti. Osim toga, kad se sjedne na pod, zrak cirkulira poput vjetra s mirisom šume i oceana. Princ koji redovito čita Kuran i moli, ima u zrakoplovu i posebnu sobu za to. Ovaj Boeing vrijedi 2,3 milijarde kuna. Hrvatska bi s tim iznosom pokrila svu štetu nastalu nedavnim poplavama u Slavoniji.

Ima 300 luksuznih automobila

No zrakoplov je samo jedna od prinčevih “igračaka” koja vrijedi milijarde. Uz jahtu koju je nekad imao Donald Trump, a koju je proslavio film o Jamesu Bondu, princ ima i 300 luksuznih automobila. Kao dijete uživao je skrivati se na stražnjim sjedalima vozila. Kad je imao sreće i pronašao ih otključane, često bi ondje i odspavao. Nakon studija u Americi kući se vratio 1979. godine i posudio od obitelji 300.000 dolara. Stvorio je Kingdom Holding Company, jednu od 2000 najmoćnijih kompanija u svijetu. Zalaže se za prava žena u arapskom svijetu.

Unuk prvog saudijskog kralja, koji “teži” 20 milijardi dolara, u petak napušta Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa