Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Princeza se odrekla svoje titule da bi se udala za običnog dečka

JAPAN: Žene tradicionalno ne mogu naslijediti carski tron u Japanu, a Mako će se udajom odreći svoje plemićke titule i prava, te više neće biti princeza - postat će "pučanka"

FILE PHOTO - Japan's Princess Mako arrives before a meeting with Paraguay's President Horacio Cartes at the presidential residence in Asuncion
Foto: JORGE ADORNO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
42 komentara

Mako je unuka japanskog cara Akihita (83), koji već se godinama sprema abdicirati, te u dogovoru s japanskom vladom priprema legislativu koja će mu to omogućiti. Sljedeći u redu za carsku krunu je Makin stric, princ Naruhito, nakon kojeg slijede Makin otac i njezin mlađi brat.

Japan's Prince Akishino, his wife Princess Kiko and thier daughters Princess Mako and Princess Kako send off Emperor Akihito and Empress Michiko in Tokyo | Autor: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Princ Akishino, njegova supruga Kiko i njihove kćeri Mako i Kako

Za razliku od plemićkih i kraljevskih obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim europskim zemljama, japanska carska obitelj oduvijek je bila usko zbijena, ne težeći publicitet.

Izabranik Makina srca je Kei Komuro, kolega student kojeg je upoznala na studiju u Internacionalnom Kršćanskom Sveučilištu u Tokiju. Upoznali su se u jednom restoranu u Tokiju prije pet godina i od tada su u vezi.

Kei Komuro promotor je morskog turizma i japanskih plaža za one koji surfaju, skijaju i uživaju u moru. 

Kao što je svojstveno Japanu, proces neposredno prije vjenčanja biti će krajnje ritualiziran. Sastojati će se od javne objave, koja je slična "našim" zarukama, nakon koje će se izabrati datum vjenčanja, a par će se tada i službeno izjasniti pred trenutnim carem i caricom. Mako je već neformalno upoznala Keia sa svojim roditeljima, koji su im dali blagoslov.

FILE PHOTO - Japanese Emperor Akihito and Empress Michiko smile with their family members during a photo session for the New Year at the Imperial Palace in Tokyo | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Car Akihito i carica Michiko s obitelji Trenutni car Akihito je sin cara Hirohita, vladara Japana u vrijeme Drugog svjetskog rata. Do japanskog poraza u ratu, Hirohita su smatrali božanstvom. Ali, vremena se mijenjaju. Japanska javnost i carska obitelj sada su u odnosu otvorenosti, iako će rituali vezani uz Makino vjenčanje biti strogo definirani.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message