Obavijesti

News

Komentari 82

Oluja u Slavoniji: Nakon vrućeg vikenda stiglo je jako nevrijeme

Oluja u Slavoniji: Nakon vrućeg vikenda stiglo je jako nevrijeme
1

S pljuskovima koji stižu prema kraju dana u unutrašnjosti se očekuje osvježenje. No, nažalost, bit će pritom uvjeta i za lokalno grmljavinsko nevrijeme...

VIDEO

I danas će u većini područja biti vruće, no s pljuskovima koji stižu prema kraju dana u unutrašnjosti se očekuje osvježenje. No, nažalost, bit će pritom uvjeta i za lokalno grmljavinsko nevrijeme.

Uzrok je tomu hladna fronta koja će se u polju srednjeg tlaka poslijepodne premjestiti svojom glavninom malo sjevernije od nas. Ispred nje u prvome dijelu dana nastavit će se dotok vrlo toplog i vlažnog zraka, javlja HRT.

Tuča u zapadnoj Slavoniji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U poslijepodnevnim satima zapadni dio Slavonije zahvatilo je jako olujno nevrijeme kojem je posljedica bila jaka tuča koja je počela padati oko grada Novske i daljnim naseljima do Okučana.

Čitatelji su nam poslali slike automobila koje je oštetila jaka tuča.

 

Pripremite se za grmljavinsko nevrijeme

U Slavoniji i Baranji veći dio dana sunčano i vruće s najvišom dnevnom temperaturom od 31 do 34 stupnja. Kasno poslijepodne i osobito navečer treba računati na jači razvoj oblaka uz mjestimične pljuskove s grmljavinom, a može lokalno biti i nevremena. 

U zapadnijim predjelima prijepodne sunčano. U drugome dijelu dana porast naoblake uz kišu i grmljavinu, a ponegdje može biti izraženijih pljuskova uz veću količinu kiše, pojačan vjetar pa i tuču. Nakon razmjerno toplog jutra najviša će dnevna temperatura biti od 30 do 32°C. 

Pržit ćemo se na 39 u hladu, a nakon vikenda velika promjena
Pržit ćemo se na 39 u hladu, a nakon vikenda velika promjena

U gorju i na sjevernom Jadranu očekuje se od 28 do 32 stupnja. I tu će biti dosta sunca, a poslijepodne se osobito u dijelu Gorskoga kotara i Like predviđaju pljuskovi s grmljavinom. Prema kraju dana na moru će zapuhati bura, navečer i u noći podno Velebita na udare jaka, pa i olujna. 

U Dalmaciji će veći dio dana puhati sjeverozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenome moru moguće i pojačan. More pritom malo i umjereno valovito. Nedjelja će tu obilovati suncem iako u drugome dijelu dana nisu isključeni lokalni pljuskovi s grmljavinom, poglavito u Zagori. Bit će vruće, kao i na krajnjem jugu gdje će najviša temperatura biti između 30 i 33 stupnja. 

Prevladavat će pritom sunčano, povremeno s malom i umjerenom naoblakom, uz zapadni i sjeverozapadni vjetar. Samo rijetko može biti ponekog pljuska, ponajprije u dolini Neretve. 

Omisalj

Osvježenje će trajati do srijede

Prva dva dana u novom tjednu bit će promjenljiva i manje topla od vikenda. Povremeno će biti kiše te pljuskova i grmljavine, poglavito u poslijepodnevnim satima. U srijedu sunčanije i opet malo toplije, no još se ne može isključiti mjestimična kiša, i to većinom u istočnim i gorskim krajevima. 

Na Jadranu će se zadržati uglavnom sunčano, samo mjestimice uz mogućnost za pokoji pljusak ili neverin. Puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar na južnom dijelu, a bura na sjevernom dijelu Jadrana. 

Najviša temperatura i dalje oko 30 stupnjeva, malo niža u ponedjeljak i utorak mjestimice može biti na sjevernom Jadranu. 

Za kraj potrebno je upozoriti na opasnost od grmljavinskog nevremena u nedjelju kasno poslijepodne i osobito navečer u sjevernim kopnenim krajevima. Lokalno pritom može biti štete zbog veće količine kiše u kratkom razdoblju, prolazno jakog vjetra i tuče, pišu prognostičari HRT-a.

Pokretanje videa...

00:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!