Obavijesti

News

Komentari 115

Pripremite se: Nakon vrućina stiže mraz, a moguć je i snijeg

Pripremite se: Nakon vrućina stiže mraz, a moguć je i snijeg
1

Sve je veća vjerojatnost kako će posljednjih tjedan dana travnja biti osjetno svježije nego do sada, možda čak i od prosjeka za to doba godine, te oblačnije, uz češću kišu

VIDEO

Dosadašnji dio travnja diljem Hrvatske bio je znatno topliji nego što je uobičajeno. I u ovome će tjednu biti relativno toplo, ali na kopnu većinom ne kao do sada. Bura i sjeverni vjetar, ponegdje čak i s olujnim udarima, već sutra će zamijeniti sadašnje jugo i jugozapadnjak. Bit će i kiše i grmljavine! Ponegdje već danas, te posebice noćas i sutra! A i s vremenom u posljednjem travanjskom tjednu i prvom svibanjskom moglo bi biti dosta razočaranih, posebice onih koje je "razmazila" dosadašnja neuobičajena toplina, piše u svojem Meteo kutku glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula. 

- Do sada kao rijetko kada, ponegdje i nikada…
… barem u znanoj povijesti mjerenja. Srednja temperatura zraka, i najviša dnevna, i najniža, prvih 17 dana travnja mjestimice je, rijetko, još i bila viša nego ove godine, ali ovako dugo razdoblje topline, koje je počelo još potkraj ožujka i još uvijek traje u većini Hrvatske - nikada do sada nije zabilježeno - navodi Vakula.

U ovome tjednu svježije, ali ne posvuda 

- Premda u ovome tjednu u većini kopnene Hrvatske neće biti toplo kao prošlih dana, srećom za mnoge – ni vjetrovito, odstupanje od prosječnih vrijednosti uglavnom će se održati, ponegdje čak i još povećati, osobito na moru. Osim na svježija poslijepodneva u kopnenom području, od kojih će do vikenda mjestimice biti kišno današnje i sutrašnje, valja spomenuti i hladnija jutra, napose od srijede do petka, čak i uz mogućnost slaba mraza. Ništa neobično za travanj, premda bi neke moglo iznenaditi - tvrdi Vakula.

No, dodaje Vakula, neće biti baš tako hladno, ali sve je veća vjerojatnost kako će posljednjih tjedan dana travnja biti osjetno svježije nego do sada, možda čak i od prosjeka za to doba godine, te oblačnije, uz češću kišu. 

- Štoviše, u gorju može biti i snijega, barem onom višem, iznad 1000 metara nadmorske visine, a hoće li i u nižem, te hoće li zimske gume dobro doći na automobilima koji će putovati kroz Gorski kotar i Liku i nakon zakonske obveze njihova korištenja tek ćemo vidjeti u prognozama koje slijede - objavio je Vakula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza