Prisiljavali posvojenu djecu da rade kao robovi: Zaključavali su ih u štali, u užasnim uvjetima... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Prisiljavali posvojenu djecu da rade kao robovi: Zaključavali su ih u štali, u užasnim uvjetima...

Prisiljavali posvojenu djecu da rade kao robovi: Zaključavali su ih u štali, u užasnim uvjetima...
3

Tinejdžeri su izjavili da su ih držali zaključane u štaglju 12 sati dnevno, a hranu su dobivali samo ujutro. Spavali su na podu bez kreveta i nisu imali vode

VIDEO

Par iz Zapadne Virginije tjerao je svoju posvojenu djecu afroameričke rase da rade kao robovi i žive u staji, piše DailymailDonald Ray Lantz (63) i Janey Kay Weifetter (62) uhićeni su te su se izjasnili da nisu krivi po optužnici koja ima više od deset točaka.

Njihova djeca pronađena su zaključana u staji na obližnjoj farmi. Djeca koju je ovaj par usvojio imala su šest, devet, 11, 14 i 16 godina. Tinejdžeri su izjavili da su ih držali zaključane u štaglju 12 sati dnevno, a hranu su dobivali samo ujutro. Spavali su na podu bez kreveta i nisu imali vode.

Sudski dokumenti navode kako su susjedi prijavili da djeci nije dopušten ulazak u glavnu kuću na farmi, te da su djeca bila bosa, što je rezultiralo otvorenim ranama na nogama. Suđenje ovim takozvanim roditeljima zakazano je za 9. rujna.

Između ostalog, optuženi su za trgovanje maloljetnicima, korištenje maloljetnika za rad i zanemarivanje djece izlažući ih opasnosti od teških tjelesnih ozljeda ili smrti. Sud je uhićenicima povećao jamčevinu s 300.000 na 500.000 dolara svakome. Par je uhićen u listopadu i tada je otkriveno da imaju petero posvojene djece, a sva su Afroamerikanci. Tada je utvrđeno da su djeca držana u neljudskim uvjetima i prisiljena raditi na imanju.

Okružna sutkinja okruga Kanawha Maryclaire Akers rekla je da je ovaj slučaj prvi takve vrste koji je vidjela u svojoj karijeri, zbog čega je povećala jamčevinu zbog ozbiljnosti optužbi.

- Pored trgovine ljudima i zanemarivanja ozbiljnog rizika od tjelesnih ozljeda ili smrti, ne mislim da je iznos jamčevine bio dovoljan -rekla je.

Pomoćnik okružnog tužitelja okruga Kanawha Christopher Krivonjak objavio je da je par, koji je prije tvrdio da nema imovine ni prihoda, 2. veljače prodao ranč od 32 hektara za 725.000 dolara.

Tri dana kasnije, brat uhićene žene pokušao je platiti jamčevinu i izvući ih iz zatvora. U ožujku je zamjenik tužitelja otkrio da je par prodao i kuću u kojoj je uhićen za 295.000 dolara. Novac koji je par dobio od prodaje nekretnina stavljen je pod sudski nadzor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!
POGLEDAJTE ŠTO NAM STIŽE

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!

Mogući su pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, javljaju meteorolozi s DHMZ-a. Za cijelu zemlju su upaljena upozorenja

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'
UŽAS KRAJ MURTERA

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'

Ozlijeđenu ženu su prevezli u OB Zadar. Policijska istraga je u tijeku, a očevici nam kažu kako je sve loše završilo zbog neuspjele šale
Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'
UDAR GLISERA

Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'

Djevojka (23) bori se za život u zadarskoj bolnici. Skočila je u more, njen zaručnik htio se u šali udaljiti gliserom i naletio je na nju. Izgubila je puno krvi. Razgovarali smo s ljudima koji su priskočili u pomoć...