Obavijesti

News

Komentari 79

'Pristanite na manje plaće, to je ljubav prema državi'

'Pristanite na manje plaće, to je ljubav prema državi'
6

Gospić: Milinović je u ponedjeljak u bolnici u rad pustio uređaj za magnetnu rezonancu vrijedan 13 milijuna kuna. Govorio je i o smanjenju plaća

VIDEO

I dok Vlada premijerke Jadranke Kosor slabo steže remen kad su u pitanju njihova prava i povlastice, ne libe se od građana tražiti da svakim danom naprave još koju rupu kako bi ga mogli bolje stegnuti. Premijerka s jedne strane sa svojim timom radi na rebalansu proračuna i prijeti daljnjim rezanjem prava da osigura novac za referendum o izmjenama Zakona o radu, a njezin potpredsjednik i ministar zdravstva Darko Milinović pred zaposlenicima Opće bolnice u Gospiću, ne bi li ih uvjerio u nužnost odricanja, igra na kartu emocija. Milinović je zaposlene u bolnici podsjetio na vremena kad je on kao ravnatelj bolnice, u kojoj su plaće kasnile tri, četiri mjeseca, od osoblja tražio da pristanu na rezanje plaća za 10, 15 posto kako bi se smanjile financijske dubioze bolnice. Njegov plan konsenzusom je prihvaćen, a bolnica je, kaže, nakon samo šest mjeseci bila sposobna isplatiti tri plaće u jednome mjesecu.
- To je ljubav prema domovini, to je osjećaj prema domovini, ali i to je realno sagledavanje stvarnosti. Zato vas i danas tražim da razumijete jednu tešku, ali ne bezizlaznu, situaciju u Hrvatskoj koju je, kao i ostale zemlje Europe i svijeta, zadesila kriza - kazao je. Pred gospićkim bolničarima priznao je da mu nedostaju, ali i da je ponosan na njih što je nekima izmamilo suze.
- Moram vam reći, vas 224, nedostajete mi. I to ozbiljno mislim i uistinu mi ovoga trenutka srce malo drukčije kuca - kazao je ministar. Bivši ravnatelj gospićke bolnice napomenuo je djelatnicima ustanove da su pod posebnim povećalom javnosti zbog politike i zato što je on ministar, a gospićka je bolnica njegova matična kuća.
- Znajte i da ste pod mojim posebnim povećalom jer ne dam da pogriješite. Ne dam da koristite situaciju jer sam ja ministar zdravstva. Nemojte pogriješiti jer vaša pogreška bit će moja pogreška. Značit će da sam vam ja dopustio da radite što hoćete. Dosad niste griješili i hvala vam na tome - kazao je Milinović, koji je u Gospić došao pustiti u rad uređaj za magnetnu rezonanciju vrijedan 13 milijuna kuna. Uređaj je blagoslovio don Anđelko Kaćunko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu