Obavijesti

News

Komentari 35

Pritvorili nasilnika s Peščenice: Terete ga za pokušaj ubojstva

Pritvorili nasilnika s Peščenice: Terete ga za pokušaj ubojstva
1

Nakon što je djecu stavio u auto, prišao je žrtvi i tvrdim predmetom, koji je sakrio u vrećici, udario ju je više puta po glavi. Nakon toga ugurao ju je u prtljažnik Škode Superb

VIDEO

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (39) koji je prekjučer izudarao svoju bivšu partnericu po glavi, a zatim ju strpao u prtljažnik automobila dok su u njemu sjedila njihova zajednička djeca. Sumnjiče ga za pokušaj ubojstva i povredu djetetovih prava. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Muškarac je završio u pritvoru, a kaznenu prijavi dostavili su Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U četvrtak u 17.20 sati otac (39) je, nakon prethodnog dogovora, došao po djecu koju ima s 26-godišnjakinjom. Dovezao se do stambene zgrade na zagrebačkoj Peščenici. Parkirao je iza zgrade. Nakon što je djecu stavio u auto, prišao je žrtvi i tvrdim predmetom, koji je sakrio u vrećici, udario ju je više puta po glavi. Nakon toga ugurao ju je u prtljažnik Škode Superb.

- Susjeda mi je rekla da je čula nekakve krikove. Mislila je da neko malo dijete plače - rekla nam je stanarka zgrade u Ulici dobrovoljačke oružane skupine Ban Jelačić u Zagrebu. I drugi susjedi čuli su krike.

'Imam slomljenu šaku, 13 rana za šivanje, prijelome lubanje'
'Imam slomljenu šaku, 13 rana za šivanje, prijelome lubanje'

- Došao sam do prozora i vidio kako joj pomažu dva muškarca - rekao je susjed koji je čuo krikove pa je pogledao što se događa iza zgrade. Zagrebačka policija kaže kako su tri muškarca, koji su vidjeli što se događa, pohitali u pomoć žrtvi. Oni su zajednički odgurnuli nasilnika od vozila i na taj način omogućili napadnutoj da pobjegne u obližnju zgradu.

- Nakon napada uspjela je pobjeći do ulaza, gdje ju je sakrio jedan susjed. Kad je stigla policija, temeljito su sve pretražili provjeravajući nije li se napadač negdje sakrio, no on je u međuvremenu već bio pobjegao - rekao nam je predstavnik stanara.

- Na ulazu u zgradu i u liftu sve je bilo puno krvi. Navečer je ispred zgrade bilo desetak policijskih automobila i očevid je potrajao do kasno u noć, a ispred ulaza je također dugo ostalo nekoliko policajaca.

Policija je pregledala i snimke videonadzora, koje će im pomoći da utvrde što se dogodilo. Kako doznajemo, napadnuta žena je podstanarka u toj zgradi, živi s dvoje male djece, a napadač ne živi s njima.

On se nakon napada s njihovom djecom odvezao, a u četvrtak oko ponoći zaustavili su ga na području Osijeka. Kako su nam rekli u zagrebačkoj policiji, napadača će vratiti u Zagreb, gdje će nad njim provesti kriminalističko istraživanje. 
Tek nakon toga odlučit će hoće li ga kazneno prijaviti i za što - pokušaj otmice i(li) nanošenje teške tjelesne ozljede. Naime, liječničku pomoć pretučenoj pružili su u KBC-u Zagreb, gdje su utvrdili da je teško ozlijeđena. Prema Kaznenom zakonu, za nanošenje teške tjelesne ozljede propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Došao je po djecu pa im majku izudarao i strpao u prtljažnik
Došao je po djecu pa im majku izudarao i strpao u prtljažnik

Napadnuta žena: Imam 13 rana za šivanje

Hvala vam što ste uz mene. Djeca su nađena, a otac je priveden, objavila je na svom Facebook profilu žrtva (26) koju je nasilnik pretukao pa ubacio u prtljažnik. Teško ozlijeđena žena također je na “fejsu” objavila i fotografiju iz bolnice, koju je kasnije uklonila. Lice joj je natečeno, a glava u zavojima.

- Višestruki prijelomi lubanje, 13 rana za šivanje, zaostali metali u glavi. Desna šaka u potpunosti slomljena, vjerojatno idem na operaciju - navela je žrtva brutalnog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa