Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pritvorili su domara da ne bi mogao opet silovati štićenicu

Muškarca (54) sumnjiče da se u domu za odrasle osobe s posebnim potrebama iživljavao nad štićenicom. Određen mu je istražni zatvor, a policija istražuje je li bilo još žrtava

Foto: Dreamstime
112 komentara

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu je na mjesec dana poslao domara u istražni zatvor.

U Remetincu je završio prošli petak kako ne bi mogao ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke. Sumnjiče ga da se nekoliko godina u domu za odrasle osobe s posebnim potrebama, koji se nalazi na području u nadležnosti PU zagrebačke, seksualno iživljavao nad štićenicom doma. Točnije, sumnjaju da je nad štićenicom doma počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka, i to teži oblik toga kaznenog djela, za koji je propisana teža kazna ako je djelo počinjeno “prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje”. Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom Republike Hrvatske propisana je kazna do 10 godina zatvora.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, prije nekoliko dana pojavile su se sumnje da je već dulje vrijeme, navodno najmanje dvije godine, seksualno iskorištavao štićenicu. Činio je to navodno u jednoj sobici u samom domu. Prema neslužbenim izvorima, navodi Jutarnji list, u mobitelu štićenice pronađene su poprilično opscene poruke koje joj je, kako se sumnja, slao sad uhićeni domar. Istražuje se je li možda na isti ili sličan način zlostavljao i druge štićenice.

Možda vas zanima i ovo:
Message