Obavijesti

News

Komentari 21

Priveli pomagača (50): Korade izašao iz auta pa pucao u kafić

Priveli pomagača (50): Korade izašao iz auta pa  pucao u kafić
1

Mario Korade, koji je nedavno pušten iz zatvora, sin je generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi

VIDEO

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predala Marija Koradea (30) kojega je zbog nedjeljne pucnjave prijavila za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

No, uz njega je za pomaganje u tom nedjelu prijavila i 50-godišnjak koji ga je dovezao do lokala gdje se posvađao s vlasnikom, a potom izvana zapucao po kafiću u kojem su uz vlasnika bili i gosti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:16

Policija je izvijestila da su u nedjelju oko 16,15 sati na parkiralište trgovačkog centra u Sesvetama automobilom došli Korade i vozač (50) čiji identitet nisu otkrili. 

Korade je potom izašao iz automobila, s vatrenim oružjem u ruci prišao ulaznim vratima kafića u kojem je bilo više osoba, a s kojima je ranije najvjerojatnije došao u fizički i verbalni sukob.

- Kad nije uspio ući u ugostiteljski objekt jer su vrata bila zatvorena, vratio se do automobila gdje ga je čekao 50-godišnjak, da bi potom prilikom ulaska u automobil ispalio streljivo u smjeru trgovačkog centra, gdje se u prizemlju nalazi ugostiteljski objekt u koji nije uspio ući. Potom je ispalio još nekoliko hitaca u smjeru objekta u koji nije uspio ući u trenutku bijega s vozilom. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja - izvijestila je policija.

Nepopravljivi Korade: Tukao je vlasnika kafića pa onda pucao
Nepopravljivi Korade: Tukao je vlasnika kafića pa onda pucao

- Za manje od pola sata osumnjičenog 30-godišnjaka policijski službenici su ga uspješno pronašli i uhitili u automobilu na području Dubrave, dok je 50-godišnjak naknadno pronađen. Prilikom počinjenja ovog kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba - navodi se u policijskom priopćenju.

Mario Korade, koji je nedavno pušten iz zatvora, sin je generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.

Prvo se potukli: Korade pucao na kafić u kojem su bili gosti
Prvo se potukli: Korade pucao na kafić u kojem su bili gosti

Zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja 2016. je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca