Obavijesti

News

Komentari 644

'Sud me brutalno izbacio iz tamnice, htjeli su me se riješiti'

'Sud me brutalno izbacio iz tamnice, htjeli su me se riješiti'
12

Vođa srpskih radikala sletio je oko 13 sati na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Dočekali su ga članovi obitelji i stotine radikala. Pjevale su se četničke pjesme

VIDEO

Šešelj je iza 16 sati stigao u svoju kuću u Batajnicu. Dočekali su ga brojni pristaše. Moralo je reagirati njegovo osiguranje kako bi okupljene spriječili da za Šešeljom uđu u njegovu kuću. Šešelj se s balkona kuće obratio okupljenima.

- Braćo radikali, istjerali su me iz Haaga, ali ja sam pobijedio Haški tribunal - rekao je Šešelj.

"Sud u Haagu je globalistička zvijer"

Vojislav Šešelj obratio se svojim pristašama koji su se okupili ispred zgrade stranke. Šešelj je rekao da ga je sud na brutalan način izbacio iz tamnice. Rekao je da on to od njih nije tražio niti je sud postavljao bilo kakve uvjete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Htjeli su me se otarasiti - zaključio je Šešelj.

Rekao je i da je privremeno odsutan iz Haaga odnosno dok ne osvoji vlast. Haški sud je nazao "globalističkom zvijeri koja uništava živote".

Dočekale ga žene u suzama

Vođa srpskih radikala koji je pušten na privremenu slobodu nakon dolaska u Beograd otišao je u prostorije svoje stranke. Tamo su ga dočekali trubači i njegovi pristaše koje je doslovno uhvatila histerija. Ispred zgrade na njega su se obrušile žene koje su plakale i pokušale dodirnuti Šešelja. U prostorijama stranke pozdravio je okupljene, a onda se povukao u kabinet s najbližim suradnicima. Nakon sastanka Šešelja u prostorijama stranke čeka prava gozba. Pripremljeni su pečenje i ćevapi. Šešelju spremaju i svečani doček kod kuće gdje bi trebao doći iza 15 sati.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zaželio je Šešelju dobro zdravlje i sreću.

Udruga obitelji nestalih sudu u Den Haagu poslala prosvjedno pismo

Udruga iz Sarajeva koja okuplja članove obitelji nestalih Bošnjaka u ratu, poslala je u srijedu Haškom tribunalu prosvjedno pismo. U pismu su izrazili šok i zaprepaštenje činjenicom da je Šešelj pušten na privremenu slobodu.

Šešelj stigao u Beograd

Vojislav Šešelj stigao je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu oko 12. 55 sati.

Dolazni terminal na beogradskom aerodromu je pun - nekoliko stotina oduševljenih radikala dočekalo ga je s uzvicima: "Pobjeda, pobjeda, "Vojo, vojvodo". Pjevaju se četničke pjesme i izvikuju uvrede na račun predsjednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Stigli su supruga i sinovi Vojislava Šešelj a. Uz njih su i čelnici SRS Nemanja Šarović, Nataša Jovanović, Vjerica Radeta...

VIDEO

Predviđeno je da Šešelja osim članova obitelji dočeka djevojčica u narodnoj nošnji s kruhom i solju i rukovodstvo stranke, ali i trubači.

Šešelj će se vjerojatno kratko obratiti novinarima i građanima , a zatim će se uputiti u stranku.

Službeni doček će biti organiziran u subotu u 12 sati na Trgu Republike, rekao je zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović. Dodaje da je okupljanje prijavljeno policiji još prije pet dana, a detalji dočeka bit će dogovoreni danas.

VIDEO

'Politika mi je prioritet'

Šešelj je na aerodrom u Amsterdamu stigao oko 10.40 sati u pratnji 50-ak policajaca.

- Svi su se htjeli s njim slikati . Bio je raspoložen i šalio se sa stjuardesama. Pozvao je ljude da dođu na okupljanje u subotu. Rekao je da ne zna koliko će ljudi doći  i da je to za njega "eksperiment" - kaže reporter Blica koji je bio sa Šešeljom u avionu.

Odgovarajući na pitanje kako je proveo posljednju noć u Haagu , Vojislav Šešelj je kazao "kao i svaku drugu".

- Radujem se povratku . Politika mi je prioritet, pa tek poslije liječenje. Imam dvije metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli - ispričao je za Blic.rs Šešelj.

Ne sprema osvetu

Komentirajući navode da će se po povratku u Srbiju osvetiti , Šešelj kaže da je, kad je to rekao, govorio za slučaj da mu vlada da jamstva mimo njegovih želja. Pošto su te želje, kaže, ispoštovane , on ne sprema osvetu, ali se " s izdajnicima neće rukovati".

- Čeka me stolica u stranci, odmah se bacam na politiku - kaže Šešelj.

Kako javlja Blicov reporter, Šešelj je bio veseo i raspoložen za šalu.

Od Pavkovića špageti, Tolimira jogurt

Šešelja su na put iz Haaga ispratili general Nebojša Pavković i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine Milan Martić. Kako je rekao, Pavković mu je pred put napravio špagete, dok mu je bivši general Zdravko Tolimir za oproštaj kupio jogurt, javlja Blic.rs.

Šešeljevo puštanje na slobodu humano

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda s "humanitarnog aspekta" i ističe da je lider SRS "politička prošlost".

Ministar pravosuđa Nikola Selaković izjavio je sinoć da u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja ne vidi nikakav politički potez, kao i da je vlada Srbije ispunila sve obveze koje su joj bile postavljene "ne praveći razliku između Šešelja i bilo kojeg drugog optuženika".

Na slobodi zbog lošeg zdravlja

Podsjetimo, Haški sud je odobrio da se Šešelja privremeno pusti na slobodu. Nagađa se da je to zbog njegovog zdravstvenog stanja jer Šešelj ima rak. Srpski mediji pak su nagađali da se Šešelj s Haškim sudom nagodio. Šešelj je navodno najavio da se u Srbiju dolazi osvetiti. Vođa srpskih radikala optužen je za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH te za progone i likvidacije Hrvata iz Vojvodine.

U Srbiju se vraća nakon što je u pritvoru bio 4279 dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 644
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje