Obavijesti

News

Komentari 0

Priznali ubojstvo: Za krvnu osvetu kriva je fatalna crnka

Juraj Hudorović (36) i njegov sin (15) presreli su obitelj Mate Velića (54) na Staroj karlovačkoj. U vožnji su pucali na njih. Matu su ubili, a ženu (43) i kćer (15) ranili

VIDEO

Deseci interventnih policajaca PU karlovačke i susjednih policijskih uprava u utorak malo prije sedam sati ušle su u karlovačka naselja Orlovac i Tuškani. Ondje žive dvije suprotstavljene romske obitelji, Hudorović i Velić. Naoružani dugim cijevima, čuvali su leđa krim-policiji. Pretraživali su svaki kutak kuća i dvorišta na 14 adresa. Tražili su ilegalno oružje i dokaze za pokolj u Karlovcu u ponedjeljak malo poslije 15 sati. Tad su na obitelj Mate Velića (54) u vožnji iz Audija pucali, utvrdila je poslije policija, Juraj Hudorović (36) i njegov malodobni sin M. (15). 

Ma to su dobri ljudi. Imaju zlatnu djecu, starija susjeda hvali Hudoroviće

Ubili su Matu te teško ranili njegovu suprugu (43) i kćer (15), koja je s prostrijelnom ranom glave u kritičnom stanju i liječnici ne vjeruju u njezin oporavak. Majku, teško ranjenu u prsa i trbuh, operirali su i bori se za život. 

Peteročlana obitelj Velić bila je u kamionu TAM, koji je vozio sin (28), a s njima je bio i dječak (3). Nakon što su ih Hudorovićevi presreli te vozili usporedo s njima i pucali, Velićevi su pokušali pobjeći nekamo gdje ima ljudi. Došli su do Intersparova parkirališta u karlovačkom naselju Baniji. Preživjeli i bez ozljeda prošli su jedino vozač i dječačić.

Već se godinama međusobno ubijaju, nikad kraja, ogorčeni su u Tuškanima

Bila je to krvna osveta. Počelo je u subotu na sajmu u Otoku Oštarijskom kraj Ogulina. Frane Velić (48) i njegov istoimeni sin (18) pucali su u braću Zorana i Zdravka Hudorovića i teško ih ranili. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da su se dva romska klana, koja su u zavadi godinama, ovaj put posvađali i pucali zbog fatalne crne žene (37). Navodno je ljubovala s mlađahnim dečkima iz oba klana, a svatko od njih ju je prisvajao. Kako se nisu mogli dogovoriti čija je, Velićevi su u subotu propucali Hudorovićeve. Zbog pokušaja ubojstva završili su u pritvoru. Hudorovićevi su odlučili osvetiti se. Pucali su na obitelj uhićenog Velića i ubili mu brata Matu.

- Da, pucali smo, ubili smo ih, zaslužili su - priznali su policiji otac i sin. Za pokolj terete i strica Nenada Hudorovića, glavu obitelji. On nije priznao, a policija traži dokaze.

Karlovčani se boje novih krvoprolića i osveta. To više što je ubijeni Velić prije tri godine šipkom zatukao člana iste obitelji Hudorović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...