Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
143 komentara

Prljavi jezici kampanje: Oni su lajavi i bahati bleferi u finišu

VRIJEĐAJU SE BEZ ZADRŠKE Kolinda je obična pjevačica, Škoro je smrdljivac i patuljak, a Zoran Milanović rado hvata krivine. Padaju grube riječi, kandidati nemaju kočnice

Foto: Pixsell/24sata/Montaža
143 komentara

Patuljak, lažljivac, smrdljivac i pjevačica - lijepo se časte predsjednički kandidati u finišu predsjedničke kampanje.

Kolinda Grabar Kitarović za Zorana Milanovića je obična pjevačica, Miroslav Škoro je u očima Gordana Jandrokovića patuljak, a Andrej Plenković kaže kako dobro zna da je Milanović lijenčina.

Istim riječima SDP-ova kandidata časti i Škoro, a Milanović mu odgovara kako je on za njega smrdljivac. Padaju grube riječi, kandidati se vrijeđaju bez kočnica. Sve u očitom nedostatku programa i bezidejnosti samih kampanja, kandidati su odlučili krenuti u međusobna vrijeđanja na osobnoj razini.

Doduše, drugo im zapravo ni ne preostaje ako se uzme u obzir da institucija predsjednika u Hrvatskoj nema velikih ovlasti. No svejedno bi kandidati trebali govoriti o programu vanjske politike (predsjednik je njezin sukreator), tajnim službama, vojsci... To su teme o kojima bi svaki kandidat trebao dati svoje mišljenje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kandidati se vrijeđaju i to je logično jer je kampanja bez ikakvog smisla. Kampanja nema sadržaja jer je funkcija predsjednika beznačajna. Zapravo, izbori za predsjednika uopće nemaju smisla i trebalo bi ih ukinuti - smatra politički analitičar Žarko Puhovski te dodaje kako su ovi predsjednički izbori zapravo izbori za predsjednika HDZ-a i da je sve ostalo totalno nebitno.

- Potpuno je svejedno tko će pobijediti, ali HDZ-ovcima je važno jer se sad kampanja pretvorila u rat za stranku - kaže Puhovski. HDZ-ovci s kojima smo razgovarali, a koji su visokopozicionirani u stranci, smatraju da su izbori za predsjednika referendum - ZA ili PROTIV šefa Plenkovića.

Zadar: Kolinda Grabar Kitarović na Narodnom trgu održala predizborni skup KOLINDA ODGOVORILA NA PROZIVKE 'Sučeljavanje? Pokažite bar poštovanje prema ljudima...'

Upravo zbog toga Škori, koji je kandidat desnice, češće odgovara na uperene otrovne strelice šef HDZ-a Plenković, nego protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. HDZ i njegovu kandidatkinju brani i Gordan Jandroković, šef Sabora koji Miroslava Škoru naziva patuljkom politike.

”Razumijemo njegov nauk, razumijemo sveobuhvatnost njegovih politika. Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara. Njegovo djelo toliko je veliko i preveliko za ove patuljke politike koji od toga pokušavaju profitirati”, naglasio je Jandroković prilikom polaganja vijenca na grobu Franje Tuđmana.

 

Zoran Milanović, pak, Škoru naziva ni više ni manje nego smrdljivcem, što je, moglo se vidjeti po komentarima, prenerazilo dobar dio čitatelja. Naime, Milanović je tim riječima odgovorio na Škorino “čašćenje” da je on lijenčina.

Škoro je smrdljivac za Zokija 

- Mogao bi biti malo pristojniji kad već nema stila. Jer moja žena zna kad ja ustajem. Jutros sam se okrenuo u krevetu i nekako njega nisam vidio, ništa mi nije smrdjelo, bila je moja žena kraj mene”, rekao je Milanović i dodao da ustaje oko sedam sati svaki dan.

“Prekasno liježem, a ustajem u sedam. Ali kako on to zna? Kako bi bilo da ja malo njemu kopam po krevetu”, poručio je, nimalo nježno, Miroslavu Škori. Škoru možda čak i najviše vrijeđaju, pa mu je tako Plenković nakon dobro primljenog nastupa na skupu u Dvorani “Vatroslav Lisinski” rekao: “Dvije minute Škorina nastupa koji sam vidio djelovale su mi kao neka parodija na ‘Večernju školu’, s tim što je ‘Večernja škola’ zabavna, a ovo je loše. Čovjek puno bolje pjeva nego što govori”, rekao je Plenković.

MLAKA KAMPANJA Svi bi se svađali, ali na daljinu: Kolinda je odbila sučeljavanje

No sve političare na desnici i desnom centru najviše zaboli kad im se govori da su izdali Tuđmana ili da ne slijede Tuđmanov HDZ. Shvatio je to vrlo dobro SDP-ov Zoran Milanović pa je tako na valu tuđmanizma zadnjih dana izjavio kako vrlo dobro zna što je o Franji Tuđmanu svojedobno govorio Andrej Plenković dok su se kao ekipa družili u Ministarstvu vanjskih poslova. Milanović je time probudio duhove jer se u HDZ-u predsjednici natječu tko je bliži Tuđmanu, a tko nije.

GDJE SU BILI '91.? Poštedite nas! Svi junačine, a rat gledali samo u filmovima

Milanović je rekao kako mu je jako simpatično gledati kako su ljudi poput “novoprobuđenog i novopečenog štovatelja Franje Tuđmana” Andreja Plenkovića, za koje zna tko su i što su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.

“To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja”, rekao je nedavno Milanović. No Plenković mu nije ostao dužan. Govoreći o Milanoviću, šef HDZ-a se prisjetio devedesetih godina.

 

Plenki i Zoki se dobro znaju 

“Imate čovjeka na kojeg smo devedesetih u Ministarstvu gledali - je li to onaj koji hvata krivine. To je bila njegova odlika tad. Koji je očito ušao u ovu kampanju s lošim karakterom, s neistinama i bez programa, i s nikakvim rezultatima kao premijer.”

S obzirom na to da su Milanović i Plenković bili dio istoga društva u MVP-u te da su se znali družiti i nakon završetka radnog vremena, jasno je da i jedan i drugi znaju svašta jedan o drugome. Mane, tamo gdje su najslabiji, otkrivaju po potrebi. Taktiku vrijeđanja preuzela je i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. Tako je i ona Milanoviću uputila kritiku da je lijen i da je radio iz kafića.

Predizborni skup Zorana Milanovića u Koprivnici TOMISLAV KLAUŠKI Smrdi na katastrofu. Milanović se opet okreće svojim biračima

“I onda je on danas bijesan. On je bio neradnik. Kad je bio premijer, radio je iz kafića, a ne iz vlade”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović bocnuvši SDP-ova kandidata za predsjednika.

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message