Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poštedite nas! Svi junačine, a rat gledali samo u filmovima

Građani ni u ovoj izbornoj kampanji nisu pošteđeni pitanja koje se u Hrvatskoj po potrebi vadi iz naftalina, a glasi: ‘Gdje si bio ‘91.?’ Ni jedan od troje vodećih kandidata nije nosio na ramenu pušku

Foto: Grgo Jelavic/Igor Soban/Goran Stanzl/PIXSELL
248 komentara

Predsjednička kampanja dosad je obilježena niskim udarcima, a kako će se približavati datum izbora, mogu se očekivati samo sve žešći međusobni obračuni.

Građani ni ovoga puta nisu pošteđeni pitanja tko je gdje bio ‘90-ih godina. To ne treba čuditi, jer se za birače na desnici bore Kolinda Grabar Kitarović, ali i Miroslav Škoro.

- Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmjelo. Neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima i vojsci. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih - riječi su kojima se Grabar Kitarović obrušila na Škoru jer je HDZ-ovcima sa skupa poručio da je on njihov predsjednik.

POGLEDAJTE VIDEO

Škoro se na ovu izjavu zasad nije osvrtao.

TOMISLAV KLAUŠKI Zašto se kandidati natječu tko više i jače voli Franju Tuđmana

Škoro s tamburicom, Kolinda i Milanović u uredima

Grabar Kitarović je, podsjetimo, 1992. godine počela stažirati u Ministarstvu znanosti i tehnologije, a u travnju se tamo, nakon javnog natječaja, i zaposlila u međunarodnom odjelu.

U Ministarstvo vanjskih poslova prešla je 1993. godine, u kojemu je obnašala razne dužnosti.

Miroslav Škoro je od 1989. bio u Americi. U to vrijeme žena mu je bila trudna, ali se obitelj vratila 1992. godine.

Zoran Milanović je početkom 90-ih diplomirao pravo, a zatim dobio mjesto pripravnika na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Ministarstvo vanjskih poslova tražilo je mlađe ljude, stručnjake koji poznaju jezike, pa je na preporuku 1993. godine dobio posao u Ministarstvu vanjskih poslova.

Godinu kasnije, kao pripadnik OESS-a, otišao je u Nagorno Karabah u Azerbajdžanu, gdje se zadržao mjesec i pol.

Svatko tko želi, s nekoliko klikova može doći do podataka iz kojih je jasno vidi da ni jedan od troje vodećih kandidata nije nosio na ramenu pušku. Škoro je nosio tamburicu, a Grabar Kitarović i Milanović bili su u uredima, pa bi dio građana sigurno bio zahvalan da nas poštede prepucavanja na ovu temu.

To pitanje ni na koji način nije presudno za funkciju za koju se natječu, a jedina njegova svrha je pokušaj diskvalifikacije protivnika.

 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message