Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prnjaka je natjerao da klekne pa u njega ispalio 14 metaka...'

Berishu se tereti da je u jutarnjim satima 22. kolovoza 2018., nakon počinjenja navedenog kaznenog djela došao natrag na mjesto zločina s nakanom da zapali žrtvino vozilo

Foto: Pixsell/Facebook
9 komentara

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Liridona Berishe, 28-godišnjaka kojega se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva i kaznenog djela sprječavanja dokazivanja. 

OPTUŽNICA PROTIV 35-GODIŠNJAKA Izrešetao Prnjaka s 14 metaka: Pomagaču prijeti do pet godina

Optužnicom ga se tereti da je 21. kolovoza 2018. između 22:37 i 22:48 sati ubio Antu Prnjaka na TTTS-u. Berisha je, kako stoji u optužnici, prema prethodnom dogovoru s oštećenikom i njegovim osobnim vozilom marke BMW dovezao na napušteno i mračno mjesto na području Splitsko-dalmatinske županije, gdje je iskorištavajući poznanstvo i njegovo povjerenje, svjestan da u blizini nema ljudi i da je mračno, zatražio od njega da klekne ispred njega na koljena, držeći ga tako u strahu.

U nakani da ga usmrti, kako ga se tereti, u pravcu njegovog tijela iz neposredne blizine ispalio najmanje četrnaest hitaca iz automatske puške nanijevši mu četrnaest prostrjelnih rana, i to šest strijelnih rana glave od kojih dvije u području zatiljka, a četiri u sljepoočnom području desno s oštećenjem mozga, jezika i vratnih organa te prijelomom kostiju glave i vratne kralježnice, četiri strijelne rane leđa i jedna prsnog koša lijevo, strijelnu ranu lijeve podlaktice, strijelnu ranu desne šake te strijelnu ranu desne natkoljenice, kao i prijelom osmog i devetog lijevog rebra te petog i osmog desnog rebra s brojnim ozljedama unutarnjih organa.

Navedene ozljede su teške i po život opasne te su prouzrokovale smrt žrtve na mjestu događaja.

BERISHA O UBOJSTVU PRNJAKA: 'Dao mi je pušku da likvidiram nekog, uzeo sam je i zapucao'

Berishu se tereti da je u jutarnjim satima 22. kolovoza 2018., nakon počinjenja navedenog kaznenog djela došao natrag na mjesto zločina s nakanom da zapali žrtvino osobno vozilo marke BMW kako bi se uništili tragovi odnosno dokazi počinjenja kaznenog djela. Nakana okrivljenika je bila da onemogući dokazivanje u postupku pred sudom zbog čega je uzeo kanistar benzina i polio navedeno vozilo te ga zapalio.

Možda vas zanima i ovo:
Message