Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Probili vodovod pred HNK jer su im dali krive nacrte?

Radnici tvrtke Karst probili su glavni cjevovod ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Iz Grada su im dali, tvrde u Karstu, netočne karte

P.Glebov
Video: P.Glebov
8 komentara

Radnici tvrtke Karst probili su u ponedjeljak u 9 sati magistralni cjevovod ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ispitivali su teren zbog gradnje podzemne garaže. Voda se cijelo jutro slijevala po cestama oko Trga Maršala Tita. Iz tvrtke su nam neslužbeno rekli da su cijev probili jer su im iz Grada dali netočne karte, prema kojima na mjestu gdje su bušili nije trebalo biti cijevi. Vodoopskrba je morala zatvoriti cjevovod pa je bez pitke vode ostao dio Gornjeg grada.
Vođa radova kod HNK Bojan Vukadinović kaže nam da karte nisu krive, nego samo nisu toliko precizne.
- Nije karta kriva, kako je netko rekao, nego je ona u omjeru 1:500, pa jednostavno nije dovoljno precizna da biste vi u centimetar pogodili gdje je cijev - kaže Vukadinović.
Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su izvijestili da će veliku cijev, promjera 700 mm, popraviti do večernjih sati. Do tada bi se trebala nastaviti normalna opskrba vodom, a stanovnicima Gornjeg grada će vodu dostavljati cisternama.

Možda vas zanima i ovo:
Message