Obavijesti

News

Komentari 30

Problemi s Airbusom počeli su par mjeseci nakon prvog leta

Problemi s Airbusom počeli su par mjeseci nakon prvog leta
4

Prvi Airbus iz skupine A320 poletio je 22. veljače 1987. godine. Prva nesreća zabilježena je već u lipnju 1988. Donosimo neke od najtežih nesreća A320

VIDEO

Air Franceov Airbus je 26. lipnja 1988. udario u krošnje stabala iza piste u zračnoj luci  Mulhouse-Habsheim u Francuskoj. Poginulo je troje od 136 putnika. Zrakoplov je bio star tek nekoliko mjeseci.

Na Valentinovo 1990 . na prilazu pisti zračne luke HAL u Bangalore srušio se Airbus A320-231 Indian Airlinesa. Poginulo je 88 putnika i četvero članova posade.

Nepune dvije godine kasnije, 20. siječnja 1992. Airbus A320-111 zabio se u planinski greben na letu iz Lyona prema Strasbourgu. Poginulo je 87 ljudi, od 96 koliko ih je bilo u zrakoplovu.

Airbus kompanije Gulf Air srušio se 23. kolovoza 2000. godine u Perzijski zaljev dok je kružio tijekom prilaza zračnoj luci u Bahreinu. Poginulo je svih 143 putnika i članova posade.

Armavijin Airbus se 3. svibnja 2006. srušio u Crno more dok je pokušavao sletjeti u zračnu luku u ruskom Sočiju. Svih 113 putnika i članova posade je izgubilo život.

Najsmrtonosnija nesreća Airbusa A320 zabilježena je 17. lipnja 2007 . Zrakoplov kompanije TAM Airlines nije uspio stati nakon slijetanja u zračnu luku Congonhas u Sao Paulu u Brazilu. Zrakoplovu je otkazalo otkazivanje potiska na jednom motoru. Poginulo je svih 187 putnika i članova posade, a stradalo je i 12 ljudi na tlu.

Airbus A320-214 kompanije US Airways na letu iz New Yorka prema Charlotteu u Sjevernoj Karolini 15. siječnja 2009. sletio je u rijeku Hudson sedam minuta nakon polijetanja. Svih 150 putnika i članova posade je preživjelo pad, no petero je pretrpjelo teške ozljede. Do bizarne nesreće došlo je nakon što se avion suradio s jatom kanadskih gusaka, koje su blokirale oba motora. Cijela konstrukcija zrakoplova zajedno s krilima danas je izložena u Muzeju avijacije obaju Karolina.

REUTERS

Airbus A320 indonezijske AirAsie srušio se 28. prosinca 2014. u Javansko more između otoka Belitung i Borneo. Poginulo je 162 putnika i članova posade, a uzrok pada se još istražuje.

REUTERS

Pokretanje videa...

24sata 00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu