Obavijesti

News

Komentari 38

'Problemi su široki, a vlast ih rješava medijskom reformom'

'Problemi su široki, a vlast ih rješava medijskom reformom'
1

Problem je što vlast najavljuje reforme, imovinske kartice sudaca, snimanje kandidata na DSV-u...to nisu problemi koji će pripomoći povjerenju građana, kaže Turudić

VIDEO

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je navode tjednika Nacional koji je objavio kako, prema navodima iz DORH-a, upravo on širi priču o kaznenoj prijavi protiv ravnateljice Uskoka Tamare Laptoš:

- Ako je to rekao glavni državni odvjetnik, onda odgovorno tvrdim da on insinuira. Ja ni protiv koga nisam podnio kaznenu prijavu. A kad bih i podnosio kaznenu prijavu sigurno ne bih postupio tako kukavički i anonimno je podnio. Potpisao bih se. Dakle, nisam. Uvjeren sam u nevinost kolegice Laptoš. No, pitanje je može li biti neovisne unutarnje istrage ako je glavni državni odvjetnik već odgovorio da je sve neosnovano. Ali, to je njihova stvar - kazao je Turudić gostujući u emisiji RTL Direkt.

Turudić je komentirao i gorući problem hrvatskog pravosuđa - sporost sudova.

- Nije dobar dojam kad se sudski procesi odugovlače u nedogled, ali za to je puno razloga. Manji dio je na strani sudstva, a veći na Zakonu o kaznenom postupku. Aktualni zakon omogućava obrani da obrana dobije šest mjeseci do godinu dana od prvog pojavljivanja na sudu čim predlože da se kao nezakoniti izdvoje neki dokazi iz prethodnog postupka. I to mogu ponoviti nekoliko puta pa računajte koliko vremena treba da bi se postupak pokrenuo.

- Nemamo puno više sudaca, nemamo rezervni ešalon koji bi mogao doći. Problemi su široki. Problem je što aktualna vlast najavljuje reforme, imovinske kartice sudaca, snimanje kandidata na DSV-u...to nisu problemi koji su bitni i koji će pripomoći povjerenju građana. Problemi su puno dublji, treba ih rješavati sveobuhvatnom reformom, a ne medijskom i populističkom- kazao je Turudić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...