News

Komentari 0

Problemi u Karlovcu: Voda iz vodovoda mutna i nije za piće

Problemi u Karlovcu: Voda iz vodovoda mutna i nije za piće

Voda je neočekivano zamućena "zbog kvara na lokaciji vodocrpilišta Gaza 1" i zatvaranja dijela magistralnog sustava zbog nužnog popravka tog kvara

Mnogim je Karlovčanima voda iz gradskog vodovoda zamućena i nije za piće, a moći će se koristiti čim se izbistri, objavila je u srijedu komunalna tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK) uz upozorenje da bi i sutra mogla biti zamućena.

Voda je neočekivano zamućena "zbog kvara na lokaciji vodocrpilišta Gaza 1" i zatvaranja dijela magistralnog sustava zbog nužnog popravka tog kvara.

U ViK-u se doznaje da su njihove službe na terenu te da istodobno na više mjesta ispiru vodovodne cijevi.

Glasnogovornica ViK-a Maja Božić rekla je za Hinu da se pri radu na magistralnim cjevovodu digao talog i krenuo u više smjerova, zbog čega je voda zamućena na mnogim mjestima. Dodala je da se voda ne smije koristiti samo dok je obojena ili mutna.

“Mi uvijek analiziramo uzorke vode, ali ovdje je problem samo u talogu koji s ispiranjem nestaje i voda će biti za normalnu upotrebu čim se izbistri, pa i za konzumiranje, odnosno za piće”, rekla je Božić.

Uz ispriku građanima, također je rekla kako je moguće da će se i sutra, u četvrtak, “zbog nastavka kompleksnije sanacije na vodocrpilištu, događati zamućenja”.

Najčitaniji članci