Obavijesti

News

Komentari 2

Probudio se Bero pa opleo po Vladi zbog korone: 'Najgori smo u EU, građani im ne vjeruju'

Probudio se Bero pa opleo po Vladi zbog korone: 'Najgori smo u EU, građani im ne vjeruju'

Davor Bernardić ovih godinu dana nije se baš naradio u Saboru. Svega par puta se javio za riječ, ali prilikom odlaska iz SDP-a u novi Klub Socijaldemokrata obećao je da će se posvetiti problemima građana

VIDEO

Dok se javnost zabavlja sukobom predsjednika i premijera oko slučaja Banožić, Hrvatsku, nažalost, muče mnogi ozbiljniji problemi, istaknuo je za saborskom govornicom Davor Bernardić u ime svog novog Kluba Socijaldemokrata. 

Malo se u Saboru do sada javljao za riječ, nije uopće bio aktivan, no nedavno je, prilikom napuštanja SDP-a, obećao kako će se posvetiti problemima građana. Pa se danas obrušio na Vladu zbog epidemiološke situacije i borbe protiv pandemije.

Podsjetio je na 26. svibnja prošle godine kada je premijer Andrej Plenković slavodobitno proglasio pobjedu nad korona virusom. 

- Iz današnje perspektive, jasno je da je ta izjava poslužila isključivo u političke svrhe i takva je, nažalost, i borba Vlade s koronom - isključivo politička od prvog do zadnjeg dana - rekao je naglasivši kako je zato Hrvatska među najgorima u Europi po broju novozaraženih i mrtvih na 100.000 stanovnika.

- Ja sam od početka pandemije upozoravao da ne postoji apsolutno nikakva strategija borbe s pandemijom. Cijepljenje je fijasko, najgori smo u EU jer su građani izgubili povjerenje u Stožer i u Vladu - rekao je i podsjetio kako cjepivo najprije nije stiglo na vrijeme i u adekvatnim količinama, nakon čega je propala i aplikacija za prijavu na cijepljenje, a netko stavio novce u džep. Tu su i mjere koje su bile u sukobu sa zdravim razumom, kao i kontradiktorne izjave čelnika u borbi protiv pandemije, nastavio je Bernardić.

- Ono što najviše žalosti je što od početka tzv. Stožer, a u načelu hodajuća govornica, koristio svoje presice za samopropagandu, o čemu svjedoči i druga velika afera ministra Beroša, gdje je jednoj agenciji plaćao veliki novac za samopromociju. Od početka je prisutna nedosljednost, a ministar Beroš se iz ministra zdravstva pretvorio u dežurnog statističara broja mrtvih i novozaraženih. Čak je Božinovićev pristup bio mudriji jer se očito povukao iz Stožera i ne želi više biti dežurni statističar - istaknuo je dodavši kako je procijepljenost u drugim zemljama veća jer građani imaju povjerenje u svoje Vlade, koje su se, za razliku od naše, ponašale odgovorno. 

- Portugal je na čelo svog stožera stavio šefa vojske, a ne političara iz vladajuće stranke - rekao je.

Najavio je kako će Klub Socijaldemokrata uputiti prijedlog da brzi antigenski testovi, baš kao u Austriji, budu dostupni na svakom koraku, a kako se bez njih ne bi moglo ući u kafiće i restorane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u