News

Komentari 2

Probudio se Bero pa opleo po Vladi zbog korone: 'Najgori smo u EU, građani im ne vjeruju'

Probudio se Bero pa opleo po Vladi zbog korone: 'Najgori smo u EU, građani im ne vjeruju'

Davor Bernardić ovih godinu dana nije se baš naradio u Saboru. Svega par puta se javio za riječ, ali prilikom odlaska iz SDP-a u novi Klub Socijaldemokrata obećao je da će se posvetiti problemima građana

Dok se javnost zabavlja sukobom predsjednika i premijera oko slučaja Banožić, Hrvatsku, nažalost, muče mnogi ozbiljniji problemi, istaknuo je za saborskom govornicom Davor Bernardić u ime svog novog Kluba Socijaldemokrata. 

Malo se u Saboru do sada javljao za riječ, nije uopće bio aktivan, no nedavno je, prilikom napuštanja SDP-a, obećao kako će se posvetiti problemima građana. Pa se danas obrušio na Vladu zbog epidemiološke situacije i borbe protiv pandemije.

Podsjetio je na 26. svibnja prošle godine kada je premijer Andrej Plenković slavodobitno proglasio pobjedu nad korona virusom. 

- Iz današnje perspektive, jasno je da je ta izjava poslužila isključivo u političke svrhe i takva je, nažalost, i borba Vlade s koronom - isključivo politička od prvog do zadnjeg dana - rekao je naglasivši kako je zato Hrvatska među najgorima u Europi po broju novozaraženih i mrtvih na 100.000 stanovnika.

- Ja sam od početka pandemije upozoravao da ne postoji apsolutno nikakva strategija borbe s pandemijom. Cijepljenje je fijasko, najgori smo u EU jer su građani izgubili povjerenje u Stožer i u Vladu - rekao je i podsjetio kako cjepivo najprije nije stiglo na vrijeme i u adekvatnim količinama, nakon čega je propala i aplikacija za prijavu na cijepljenje, a netko stavio novce u džep. Tu su i mjere koje su bile u sukobu sa zdravim razumom, kao i kontradiktorne izjave čelnika u borbi protiv pandemije, nastavio je Bernardić.

- Ono što najviše žalosti je što od početka tzv. Stožer, a u načelu hodajuća govornica, koristio svoje presice za samopropagandu, o čemu svjedoči i druga velika afera ministra Beroša, gdje je jednoj agenciji plaćao veliki novac za samopromociju. Od početka je prisutna nedosljednost, a ministar Beroš se iz ministra zdravstva pretvorio u dežurnog statističara broja mrtvih i novozaraženih. Čak je Božinovićev pristup bio mudriji jer se očito povukao iz Stožera i ne želi više biti dežurni statističar - istaknuo je dodavši kako je procijepljenost u drugim zemljama veća jer građani imaju povjerenje u svoje Vlade, koje su se, za razliku od naše, ponašale odgovorno. 

- Portugal je na čelo svog stožera stavio šefa vojske, a ne političara iz vladajuće stranke - rekao je.

Najavio je kako će Klub Socijaldemokrata uputiti prijedlog da brzi antigenski testovi, baš kao u Austriji, budu dostupni na svakom koraku, a kako se bez njih ne bi moglo ući u kafiće i restorane.

Najčitaniji članci