Obavijesti

News

Komentari 56

Dječak preživio operaciju glave: 'Trenutno je na respiratoru...'

Dječak preživio operaciju glave: 'Trenutno je na respiratoru...'
1

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb kaže da je troipolgodišnji dječak, koji je u Zagrebu pao s 2. kata zgrade na beton, za sada stabilno. Ima višestruke prijelome lubanje, ozljede vratne kralježnice i pluća

VIDEO

Dijete je na respiratoru i za sada je stabilno, kazao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr. Goran Roić. Dječak star tri i pol godine u subotu je tijekom jutra u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci pao s prozora drugog kata zgrade na asfalt.

Hitna ga je prevezla u Klaićevu gdje su ga odmah operirali. Utvrdili su kako ima višestruke prijelome lubanje, ozljede vratne kralježnice i pluća.

Iz policije su rekli kako je vrlo vjerojatno riječ o nesretnom slučaju, ali do okončanja istrage nemaju dodatnih informacija. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:19
'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'
'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'

- Tupi udarac tijela o tlo bio je prilično glasan i tad smo se okrenule i vidjele dijete na asfaltu pred zgradom. Tek desetak sekundi poslije prolomio se dječakov plač i majčina vriska - ispričale su nam dvije žene koje su svjedočile padu dječaka

Kažu kako je dječak tih nekoliko sekundi nakon pada vjerojatno bio bez svijesti.

- Odmah je nastala strka i okupili su se ljudi. Mali je prilikom pada udario u spuštene izbačene rolete na stanu ispod, pa mu je to vjerojatno makar malo ublažilo pad. Majka je bila izvan sebe. Odmah ga je pokušala podignuti, no okupljeni ljudi su joj rekli da to ne smije dok ne dođe Hitna. Mali je bio sitan, a iz usta mu je išla krv. Nismo vidjele neku drugu ozljedu - pričaju svjedokinje koje su prolazile kraj zgrade.

- Išao sam do frizera. Vidio sam dijete kako pada, jako je udarilo u beton. Dijete je nakon pada bilo živo, roditelji su se spustili u roku od sekunde i pozvali Hitnu koja je brzo stigla - ispričao je čitatelj koji se javio u redakciju.

- Čuo sam majčine krike dok su silazili, a kad su sišli, jecali su. Otac je također bio u šoku, cijelo vrijeme držao se za glavu - prepričao je drugi čitatelj.

Dječak pao s 2. kata: Zadobio višestruke prijelome lubanje...
Dječak pao s 2. kata: Zadobio višestruke prijelome lubanje...

Dječaka je Hitna prevezla u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, gdje su nakon obrade liječnici utvrdili teške ozljede i odmah operirali mališana.

Stanari zgrade ispričali su kako je riječ o podstanarskoj obitelji u malom stanu, no nisu poznavali dijete ni roditelje. Navodno su u zgradi počeli živjeti prije malo više od šest mjeseci, no bili su povučeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a