News

Komentari 71

Procijenili su da je zid previsok da ga preskoči. Preskočio ga je

Procijenili su da je zid previsok da ga preskoči. Preskočio ga je

Bili su uz njega, provjerili prostoriju no nisu uzeli u obzir da može pobjeći i kroz prostoriju do wc-a. Nije bio vezan dok je išao u wc, objasnila je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav

Problem je bio u službenicima, nisu postupili kako je naloženo. Pokrenuli smo stegovni postupak, rekla je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav Jana Špero na konferenciji za novinare. Objasnila je okolnosti bijega zatvorenika I.Đ. koji je u nedjelju nestao iz bolnice u Vinogradskoj nakon što ga je policija tamo dovela iz Remetinca jer se žalio na bolove.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bili su uz njega, provjerili prostoriju no nisu uzeli u obzir da može pobjeći i kroz prostoriju do wc-a. Nije bio vezan dok je išao u wc. Cijelo vrijeme su bili ispred vrata wc-a. Kad su primijetili da se ne vraća, ušli su u prostoriju koja se nalazi do toaleta i tamo se nalazi prozor. Njihova procjena je bila da je zid u toj prostoriji previsok da ga čovjek njegove konstitucije može preskočiti. Preskočio ga je i pobvjegao kroz prozor te prostorije - rekla je i dodala kako stegovni postupak pokreću zbog teške povrede službene dužnosti.

- Nije bio pod stalnim nadzorom i nije bio vezan. Za njim je raspisana tjeralica - dodala je.

Najčitaniji članci