Obavijesti

News

Komentari 75

Prodaju premijerov BMW: Kao nov je, cijena na upit!

Prodaju premijerov BMW: Kao nov je, cijena na upit!
10

U HDZ-u tvrde da je informacija o nabavi skupog BMW-a plasirana upravo sada zbog predizborne kampanje i diskreditiranja premijera Ive Sanadera

VIDEO

Prodaju BMW-a vrijednog 4,18 milijuna kuna naredio je sam premijer Ivo Sanader kako bi spriječio “obezvređivanje napora Vlade da se rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu”. Stoji to u priopćenju koje je stiglo medijima nakon što je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor u intervjuu na Radiju 101 kazala da stranka prodaje vozilo. Tvrde kako prodajom blindiranog vozila žele zaustaviti i “tendenciozne, zlonamjerne i lažne napise i komentare o Hrvatskoj demokratskoj zajednici”.
Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun kazao je kako se još ne zna kome će stranka prodati automobil, a o načinima prodaje raspravljat će na sastanku Predsjedništva HDZ-a.
Također, nagađa se kako bi blindirani BMW mogli vratiti proizvođaču, no to nam nitko iz stranke nije mogao potvrditi.
O automobilu kojim će se premijer Ivo Sanader ubuduće služiti odlučit će Ministarstvo unutarnjih poslova. Dodijelit će mu jedan od automobila za zaštićene osobe.
HDZ je auto kupio krajem prošle godine, nakon atentata na Ivu Pukanića. No naručili su ga godinu dana ranije. Auto je plaćen stranačkim novcem, a registrirali su ga u siječnju. Kupljeni model je “pojačan” i blindiran. HDZ nije otkrio sve detalje o vozilu, pa tako ni cijenu jer bi na taj način, kako je rekao Andrija Hebrang, potencijalnim napadačima otkrili njegove slabe točke. Nabavljen je prema principu “staro za novo”. U HDZ-u tvrde da je informacija o nabavi skupocjenog BMW-a plasirana upravo sada zbog predizborne kampanje i diskreditiranja Sanadera.
Doznalo se i da Ured predsjednika Mesića ima skupe automobile. Ministarstvo obrane je za potrebe Ureda predsjednika nabavilo tri luksuzna Mercedesa G-500 L. Ukupno stoje 6,5 mil. kuna. I u Vladi i u Uredu predsjednika pokušali su objasniti kako su na taj način također štedjeli.

NA BMW-u VEĆ IZGUBILI MILIJUN KUNA!
Čim automobil izađe iz salona na ulicu, gubi 20 posto vrijednosti. Sanaderov BMW uz to je 2008. godište, što mu još umanjuje vrijednost za oko 10 posto. Preračunato, automobil je sada “jeftiniji” za oko milijun kuna.

OD PRIHODA STRANKE MOGLI KUPITI AUTOMOBIL
U izvješću objavljenom na stranicama HDZ-a stoji kako su u 2007. godine privredili 57,5 milijuna kuna, od čega je glavnina iz proračuna tj. iz džepova poreznih obveznika. Samo na članarinama su skupili 1,83 milijun kuna.

PRODAJE SE!
Vozio premijera, blindiran, malo okrznut u obilaženju slovenskih žardinjera, proizveden 2008., Motor V12 6 litara, 445 ks, krov pojačan titanom, hermetički zatvorena kabina, stakla debela 10 cm, udoban, prostran s puno dodatne opreme.
Auto ne mogu probiti ni meci, niti nagazne mine, krov se pojačava titanom. Premijerov auto prava je luksuzna cestovna krstarica. Cijena na upit!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe