Obavijesti

News

Komentari 45

Prodanović: Nitko ne skriva istinu o kornatskoj tragediji

Prodanović: Nitko ne skriva istinu o kornatskoj tragediji
1

Za Slavicu bi najbolje bilo da je to bila zaostala NATO bomba, ali to je demantirano. Vjerujem da se radi o izgaranju nehomogene plinske smjese, kaže Prodanović

VIDEO

Čedo Prodanović, odvjetnik Dražena Slavice kojega je sud oslobodio krivnje za kornatsku tragediju, na pitanje tko je onda kriv za Kornate, rekao je za Dnevnik 3 HRT-a kako postoje situacije koje su izvan dosega neke predvidivosti.

- U konkretnom slučaju radi se o višoj sili. Prirodnom fenomenu nezabilježenom u Hrvatskoj. Mi znamo koje su bile manifestacije, brzina požara od 45 metara u sekundi,  temperatura od 1000 stupnjeva... Teško je to onda nekome stavljati na teret. Svakog su ljeta požari na Kornatima i nikada se ovako nešto nije dogodilo, a zbog te strašne tragedije krenulo se u postupak protiv jedne osobe koja se formalno odredila kao krivac da bi se u biti odredilo tko je odgovoran i šta se, u biti, dogodilo - rekao je Prodanović. 

Dodaje kako je sudski postupak otkrio veliko nefunkcioniranje vatrogasnog sustava. - Dva kanadera na popravku, jedan u Grčkoj, a naša obala gori. Ne zna se gdje će se zbrinuti vatrogasci, totalna konfuzija... Ali to nije uzročnoj vezi s tragičnim posljedicama i nesrećom - rekao je Prodanović. 

Odvjetnik nije mišljenja da se istina skriva. 

- Krenulo se s tezama kojima se kreće u istragu i onda te teze postaju istina, a nakon toga dolaze još i nebuloznije teze, poput one o zaostaloj bombi NATO-a.  Pa za Slavicu bi najlakša obrana bila da je to bila bomba NATO-a, ali to je u ovom postupku demantirano. Osobno sam sklon vjerovanju da se radi o izgaranju nehomogene plinske smjese - rekao je Prodanović. 

'Vrijeme je da se Slavicu rehabilitira'

Na pitanje što će biti sada sa Slavicom, budući da je svih ovih godina bio stigmatiziran, Prodanović kaže da Slavica već pet godina ne radi svoj posao, te da je samo formalno dolazio na posao. 

Bio je potpuno izoliran. Ali, sada kada je presuda da nije kriv, vrijeme je da ga se rehabilitira i da ga se iskoristi na najbolji mogući način. On je obrazovan i kvalitetan - rekao je Prodanović. 

'Pravomoćnu presudu čekat ćemo još pet godina'

No, za rehabilitaciju će ipak trebati pričekati pravomoćnu presudu. 

- Kako je krenulo, i nju ćemo čekati još pet godina - zaključio je Prodanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...