Obavijesti

News

Komentari 10

Prodao joj ovce pa ih ukrao jer mu nije isplatila sav novac

Prodao joj ovce pa ih ukrao jer mu nije isplatila sav novac
1

Muškarac je Danijeli Udorović prodao 20 ovaca, 13 janjadi i jednog ovna no nije mu isplatila sav novac. Da bi vratio dug, zajedno s braćom ukrao ih je iz njene štale

VIDEO

Vlasnik 34 ovaca iz Vrhovina kraj Otočca je uz pomoć braće ukrao svoje ovce iz staje Danijele Udorović kojoj ih je prodao, ali za njih nije dobio sav novac. Danijela je u petak, pak, policiji prijavila krađu svojih ovaca tvrdeći da su joj tri njoj poznata muškarca iz staje ukrali ovce i odvezli ih, a da policija ništa ne poduzima da joj se ovce vrate.

- Ja i suprug smo otišli u grad, a kod kuće je ostao naš sin (18) i nećak (17). U 10,30 sati su u dvorište došli trojica braće Jurković i oteli nam ovce. Dvojica su pridržavali sina i nećaka, a treći je ovce trpao u kamion. Odvezli su 20 ovaca, 13 janjad i jednog ovna - kazala je Danijela, te dodala kako je čula da je policija pronašla ovce kod spomenute trojke i kod njih ih ostavili na čuvanju, a da su ih oni pak prodali.

- U petak smo zaprimili prijavu o krađi ovaca, no izlaskom na teren se utvrdilo da se tu ne radi o kaznenom djelu krađe, već o kaznenom djelu samovlasti. Policijski službenici su utvrdili da je vlasnik ovaca zapravo 43-godišnjak koji je došao po svoje ovce zbog neisplaćenog duga pri kupnji - kazala je Kristina Maoduš, glasnogovornica PU Ličko-senjske te obrazložila da je 43-godišnjak ovce prodao obitelji Udorović koja mu nije isplatila novce u cijelosti, te da su obje stranke upućene da se za kazneno djelo samovlasti ne pokreće kazneni postupak, već se rješava privatnom tužbom.

Po zakonu, kazneno djelo samovlasti počinio je onaj "tko samovlasno pribavlja neko svoje pravo ili pravo za koje smatra da mu pripada, a kažnjava se novčanom kaznom od 150 dnevnih dohodaka ili zatvorom do šest mjeseci".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...