Obavijesti

News

Komentari 106

Prodao sam stan da bih uložio u biznis! Pitao sam povjerenstvo, rekli su da se smijem prijaviti

Prodao sam stan da bih uložio u biznis! Pitao sam povjerenstvo, rekli su da se smijem prijaviti

Tolušić kaže da je on potpisao pravilnik, ali da ga nije pisao on nego službenici ministarstava i skoro identičan pravilnik je bio i za prijašnje četiri godine...

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nam se kratko javio i nije uopće uznemiren što ga kritiziraju jer je uzeo poticaje iz "vinske omotnice".

- Normalni, obični sam građanin i svatko tko želi ulagati u proizvodnju vina se mogao javiti. Prije nego sam se javio na natječaj, pitao samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa mogu li se javiti i oni su odgovorili potvrdno – kaže Tolušić.

Tolušić dobio 2,5 mil. kuna na natječaju čija je pravila pisao?!
Tolušić dobio 2,5 mil. kuna na natječaju čija je pravila pisao?!

Kaže da je on potpisao pravilnik, ali da ga nije pisao on nego službenici ministarstava i skoro identičan pravilnik je bio i za prijašnje četiri godine. Novac iz vinske omotnice koji je bio na raspolaganju se nikada dosad nije potrošio, kaže, pa nema govora da je on imao prednost umjesto nekoga drugog. Također, kaže da mu nisu poticaje od 2,5 milijuna kuna odobrili njegovi ljudi jer on nije imenovao ministricu, a ravnateljica agencije je izabrana na natječaju, a sva pravila su vrijedila jednako za sve prijavljene. Što se tiče podrijetla novca, vinarija je vrijedna, kaže, 4,2 milijuna kuna, a uz poticaje, prodao je stan u Zagrebu i to Porezna uprava lako može provjeriti.

Prije dvije godine, kaže, nije mogao misliti da će biti smjenjen i nije razmišljao o proizvodnji vina, ali kaže da je dobro odlučio.

- Radim i nikada nisam bio sretniji i zadvoljniji. Fizičkim radom se odmaram od zadnje četiri godine. A vjerujem da ću imati i dobar proizvod – poručio je bivši ministar.