News

Komentari 40

Produljili pritvor vozaču koji je usmrtio glumca Bogdanovića

Produljili pritvor vozaču koji je usmrtio glumca Bogdanovića

Vozeći neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog Branislav Smiljanić je teško ozlijedio Aleksandra Bogdanovića koji je preminuo u prosincu. Mladiću ovo nije bila ni prva nesreća koju je skrivio

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na dva je mjeseca produžio pritvor Branislavu Smiljaniću (22) iz Tenje, vozaču koji je 16. prosinca na pješačkom prijelazu naletio na glumca HNK Aleksandra Bogdanovića te pobjegao sa mjesta nesreće.

Pogledajte video

Smiljanić je tom prilikom, vozeći neprilagođenom brzinom terenac Kia Sorento i u njemu troje prijatelja, teško ozlijedio Bogdanovića koji je, četiri dana nakon toga, preminuo od ozlijeda glave. Dodatna je otegotna okolnost Smiljaniću bila što je automobil vozio iako nema položen vozački ispit, a kasnije se ispostavilo, to mu nije prva nesreća koju je skrivio.

Prvotno je slučaj pripao Općinskom državnom odvjetništvu koje je tražilo njegov pritvor kako ne bi opet počinio isto djelo, a teretilo ga se za izazivanje prometne nesreće sa teškom tjelesnom ozljedom i bijeg sa mjesta događaja, odnosno nepružanje pomoći ozlijeđenom u nesreći. Nakon smrti Bogdanovića, težina kaznenog djela se povećala i slučaj je dospio Županijskom državnom odvjetništvu koje je odmah naložilo istragu. U tijeku je sakupljanje dokaznog materijala, saslušanje svih osoba koje su bile u automobilu kojega je vozio Smiljanić te drugih svjedoka, a također se i čeka i prošireni obdukcijski nalaz preminulog Bogdanovića čija je obitelj darovala njegove organe nakon moždane smrti.

Odvjetništvo ima zakonski rok od šest mjeseci da protiv Smiljanića podigne optužnicu. Neslužbeno se doznaje da nije isključeno da se tijekom postupka na kaznenu odgovornost pozovu i putnici u automobilu koji su, bijegom sa mjesta događaja i ne obaviještavajući policiju o pregaženom pješaku, također prekršili zakon koji ih na to obvezuje. Sudac istrage i dalje smatra da bi puštanje na slobodu neodgovornog vozača moglo doći do ponovljenog kaznenog djela pa mu je stog pritvor produljen na dodatna dva mjeseca.

Najčitaniji članci