Obavijesti

News

Komentari 3

Produljio slavlje za Martinje: Za vikend napuhao 4,27 promila

Produljio slavlje za Martinje: Za vikend napuhao 4,27 promila

Najveći broj vozača pod utjecajem alkohola, 109, utvrdili su na podruučju PU zagrebačke, a tu je bilo i najviše prekoračenja brzine - 200. Kod Splita se u akciji policije najviše vozača vozilo bez pojasa

VIDEO

Iz MUP-a su izvijestili danas kako su u vikendu nakon Martinja utvrdili čak 3.949 prekršaja, a od toga je bilo 509 vožnji pod utjecajem alkohola.

Rekorder je bio na području PU zagrebačke, a izmjerili su čak 4,26 promila alkohola.

Uz to, zabilježili su:

- 1.475 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU šibensko - kninske 217 km/h

- 333 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 189 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Analiza prometnih prekršaja

Najveći broj vozača pod utjecajem alkohola, 109, utvrdili su na podruučju PU zagrebačke, a tu je bilo i najviše prekoračenja brzine - 200.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko - dalmatinske, 70 takvih prekršaja. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke, 37 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 god. (119 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00 g/kg što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečena 41 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“, a koje su počinile 42 teška prekršaja, od čega najviše:

- nedopuštena koncentracija alkohola – 17

- upravljanje prije stjecanja prava – 11

- upravljanje dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom – 5

- odbijanje testiranja prisutnosti alkohola – 4.

Iz tog razloga 17 vozača je zadržano u posebnim prostorijama do 12 sati, a protiv 28 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

U razdoblju od 13. do 15. studenog 2020. na hrvatskim cestama bilo je 49 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U jednoj nesreći poginuo je jedan čovjek. U ostalim nesrećama ozlijeđeno je 66 sudionika.

Prema statističkim pokazateljima, u deset mjeseci 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 205 osoba, što je 39 ljudi ili 16% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2019. – 244). Osim toga, evidentirano je i smanjenje drugih pokazatelja: ukupnog broja prometnih nesreća za 16,5% (2020. – 22.091; 2019. – 26.441), teško ozlijeđenih  za 11,9% (2020. – 1.918; 2019. – 2.178) i lakše ozlijeđenih za 24,4% (2020. – 6.744; 2019. – 8.923), u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"