News

Komentari 7

Proglasili ju nevinom: Žena optužena za ubojstvo 7-godišnje djevojčice puštena na slobodu

Proglasili ju nevinom: Žena optužena za ubojstvo 7-godišnje djevojčice puštena na slobodu

Žena iz Velike Britanije optužena za krvoločno ubojstvo 7-godišnje djevojčice na Majčin dan proglašena je nevinom i otpuštena na slobodu.

Kako prenosi The Sun, Eltiona Skana, 30-godišnjakinja koja se tereti za ubojstvo 7-godišnje djevojčice, proglašena je nevinom i otpuštena iz zatvora.

Optuženica je oslobođena optužbi za ubojstvo nakon što je tužiteljstvo izglasalo da nije kriva zbog njezinih mentalnih zdravstvenih razloga s kojima se bori već godinama. Naime, optuženica boluje od paranoidne shizofrenije zbog koje je na sudu proglašena neuračunljivom.  

Skana je optužena za krvoločno ubojstvo 7-godišnje Emily Jones. Djevojčica je ubijena 22. ožujka na Majčin dan u parku u Boltonu.

Djevojčica je igrala nogomet s prijateljima u trenutku kada je Skana iz nepoznatih razloga naletila na nju, zgrabila ju i prerezala grlo nožem.

Optuženica je odmah uhvaćena te se izjasnila krivom za ubojstvo iz nehaja zbog smanjena zatvorske kazne.

Skana je došla u Englesku iz Albanije u 2014. godini, a poznata je njezina povijest mentalne bolesti. 

Nakon što je uhićena, Skana je zadržana na na temelju Zakona o mentalnom zdravlju. 

Nakon napada, ubrzo je došla hitna služba koja je odvela Emily u Salford bolnicu. No, za Emily je bilo prekasno te je proglašena mrtvom nakon što su joj liječnici očajnički pokušavali spasiti život. 

Policija je ubrzo nakon uhićenja Skane provalila u njezin apartman. U apartmanu je pronađen velik broj antipsihotika što dokazuje da je Skana u trenutku ubojstva bila pod utjecajem raznih opojnih sredstava. 

Odvjetnik tužiteljstva Michael Brady QC izjavio je poroti da se Skana više ne tereti za ubojstvo 7-godišnje djevojčice zbog njene dijagnoze. Kako bi dodatno uvjerio porotu, odvjetnik je poroti priložio dokumentaciju njezine bolesti, paranoidne shizofrenije. 

- Tužiteljstvo je zaključilo da Skana u trenutku ubojstva nije bila svjesna učinjenog zbog velikog broja antipsihotika koje je uzimala i zbog njenih dobro poznatih mentalno zdravstvenih problema. Odluka je detaljno razmotrena i donesena s pažnjom obzirom na osjetljivost ovog slučaja - rekao je odvjetnik Brady.

''Jedino svijetlo u našem životu''

Ubrzo nakon smrti Emily, njezini su roditelji u dirljivoj izjavi nazvali njihovu kćer ''jedinim svijetlom u njihovim životima''. 

- Emily je imala samo sedam godina u trenutku njezina ubojstva. Uvijek je bila puna veselja, ljubavi i smijeha. Imala je veliko srce puno ljubavi koju je nesebično dijelila svima nama. Oduzeto nam je naše jedino dijete i jedino svijetlo u našem životu - rekli su Emilini roditelji u emotivnoj izjavi.

Najčitaniji članci