Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Program za upise u srednje škole "izbrisao" cijeli razred

Crikvenica: Uvjet da se formira razred je bilo 20 učenika te da svaki smjer ima najmanje šest đaka. No jedan se đak prebacio u drugi smjer pa je razred "nestao"

15 komentara

Računalni program Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za upis u srednje škole je "izbrisao" cijeli razred iz Crikvenice. Djeca, koja su uglavnom iz socijalno osjetljive skupine, zbog toga možda će morati ići u škole u Rijeku i Senj. Kako piše Novi list, srednja škola Dr. Antuna Barca u Crikvenici je trebala oformiti jedan razred s trogodišnjim školovanjem. U razred su zajedno trebali ići kuhari, automehaničari i vodoinstalateri. Uvjet je bio da razred ima 20 učenika i da svaki program ima najmanje šest učenika. Za vodoinstalatere se prijavilo sedmero učenika, za automehaničare šest, a za kuhare osmero učenika. No onda se, tjedan dana prije početka nastave, jedan učenik prebacio iz automehaničara u vodoinstalatere. Broj automehaničara pada na pet, kompjuter automatski briše pet učenika, a time i cijeli razred jer više nema 20 potrebnih učenika. 

Da apsurd bude veći, u ponedjeljak je na nastavu došao cijeli "neupisani" razred i to ne 21 učenik nego njih 25,  devet kuhara i 16 vodoinstalatera. Naime, škola nije imala točan uvid koliko se točno učenika upisalo jer je upis centraliziran preko kompjutera Ministarstva.

Škola još traži rješenje, a roditelji su ogorčeni.  

- Djeca su u velikom stresu - kaže jedan roditelj i pita kako je moguće da su dijete upisali u ljetnom upisnom roku, a da im ministar koji brine o tabletima nekoliko dana prije početka nastave poručuje da im dijete nije upisano.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message