Obavijesti

News

Komentari 143

Promijenila spol sa 16 godina i natjecala se za Miss Engleske

Promijenila spol sa 16 godina i natjecala se za Miss Engleske
5

Jackie Green (19) rodila se kao muškarac. Zahvaljujući velikoj podršci roditelja, već sa 14 godina počela je uzimati hormonsku terapiju, a već sa 16 se operirala

VIDEO

Jackie Green (19) rodila se kao Jack. Imala je samo četiri godine i rekla majci Susan da je Bog napravio pogrešku i da treba biti djevojka. Zarobljena u tijelu koje je mrzila, Jackie se prvi put predozirala lijekovima sa samo 11 godina, a ubiti se pokušala još šest puta do svoje 15. godine. Obitelj je morala zaključavati lijekove i skrivati noževe jer je prijetila da će osakatiti svoje genitalije. 

Sa 16 godina Jackie Green postala je najmlađa osoba na svijetu koja je napravila operaciju promjene spola. 

- Bez te operacije danas ne bih bila ovdje. Ja sam djevojka, oduvijek sam bila. Kod mene nikad nije bilo nikakve sumnje u vezi toga. Moje tijelo nije mi odgovaralo, i ako mene pitate, pri rođenju se dogodila pogreška, objašnjava Jackie. 

Roditelji su je podržavali

Jackie je poremećaj rodnog identiteta dijagnosticiran s pet godina. Zahvaljujući velikoj podršci roditelja, već s 14 godina počela je uzimati hormonsku terapiju, što znači da nikad nije doživjela muški pubertet, pa joj se, između ostalog, glas nije produbio.

- Puno transseksualaca se ističe jer nisu bili u mogućnosti započeti uzimanje terapije rano kao ja. Zbog toga se na neki način ističu i teže se uklapaju u društvo, posebno kad je u pitanju posao, ističe Jackie. 

Uvijek je odlazila na odjele s lutkama

Jackiena majka Susan (44) prisjetila se kćerinog djetinjstva.

- Kao dijete Jackie je u trgovinama s igračkama  uvijek išla na odjel s lutkama. U početku sam mislila da je to samo faza, ali uskoro je, tada Jack, počeo bježati iz škole, mrzio se šišati, te je skidao školsku uniformu i oblačio se u žensku odjeću, priča Susan. 

U dobi od osam godina poslao je e-mail svima u svojoj osnovnoj školi u kojem je objasnio da je djevojka zarobljena u tijelu dječaka, nakon čega je počeo odlaziti u školu odjeven kao djevojčica. 

- Nakon toga stanje je bilo puno bolje i Jackie je bila zadovoljnija nego ikada, prisjeća se Susan koja je znala da na promjenu neće svi dobro reagirati. Tako je jedna majka njezinoj kćeri ispred škole vikala da je nakaza pa je Susan pozvala policiju. 

Natjecala se za Miss Engleske

U srednjoj školi počeli su je nemilosrdno zlostavljati pa se pokušala ubiti. Nakon uzimanja hormonske terapije, anatomija dječaka i dalje ju je podsjećala na činjenicu da je netko tko ne želi biti. Znala je da mora napraviti finalni korak i otići na operaciju promjene spola. 

S obzirom na to da je u Britaniji to zabranjeno do 18 godine, otkrila je da operaciju može obaviti u Tajlandu pa je na 16. rođendan operirana sedam sati. Tajland je opet posjetila kada je imala 18 godina. Povećala je grudi i sada ima tijelo kojim je oduševljena. 

Ubrzo nakon operacije prijavila se na natjecanje za miss Engleske i došla do polufinala. Iduće godine planira se ponovno prijaviti. Već dvije godine ima dečka.

- Bili smo mjesec dana skupa kada sam mu priznala operaciju, ali bio je u redu što se tiče toga. Rekao mi je da me već voli i da sam što se njega tiče cura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu