Obavijesti

News

Komentari 0

Pronađena olupina kineskog aviona, nema preživjelih

Pronađena olupina kineskog aviona, nema preživjelih

Dijelovi Boeinga 737-800 razasuti su po planinskim obroncima koje je zahvatio požar nakon prve kineske nesreće u kojoj je sudjelovao komercijalni avion od 2010

U pronađenoj olupini zrakoplova China Eastern Airlinesa koji se srušio sa 132 osobe u njemu na jugu Kine nema preživjelih, izvijestili su u utorak kineski državni mediji, dok se nastavlja potraga za crnom kutijom koja bi trebala razjasniti uzrok nesreće.

Pronađena je olupina aviona, ali u njoj nema preživjelih, izvijestila je televizija CCTV nekih 18 sati nakon pada.

U potrazi za preživjelima sudjelovalo je nekoliko stotina vatrogasaca i spasilaca. Sada istražitelji tragaju az crnom kutijom.

Dijelovi Boeinga 737-800 razasuti su po planinskim obroncima koje je zahvatio požar nakon prve kineske nesreće u kojoj je sudjelovao komercijalni avion od 2010. Također su viđeni izgorjeli ostaci osobnih iskaznica i novčanika, izvijestili su državni mediji.

Kineski mediji: U padu aviona na jugu države nema preživjelih
Kineski mediji: U padu aviona na jugu države nema preživjelih

Sedam godina star Boeing 737 srušio se u ponedjeljak s visine veće od 8000 metara, priopćila je kontrola zračnog prometa.

U zrakoplovu su bila 123 putnika i devet članova posade, svi kineski državljani. Ovo najgora zrakoplovna nesreća u Kini u gotovo 12 godina.

Let MU5735 srušio se u blizini Wuzhoua u južnoj kineskoj pokrajini Guangxi. Bio je na putu iz Kunminga u pokrajini Yunnan za Guangzhou u pokrajini Guangdong.

Američki proizvođač zrakoplova Boeing rekao je da su tehnički stručnjaci spremni pomoći u istrazi uzroka nesreće koju vode kineske civilne zrakoplovne vlasti.