Obavijesti

News

Komentari 8

Preživjeli u džungli: Pronašli su četvero djece 15 dana nakon pada aviona, s njima bila i beba

Preživjeli u džungli: Pronašli su četvero djece 15 dana  nakon pada aviona, s njima bila i beba

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Ranije su pronašli voće koje su djeca odbacila kao i improvizirana skloništa

VIDEO

Četvero djece, među kojima i 11-mjesečna beba, pronađeno je živo više od dva tjedna nakon što se zrakoplov u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueta.

Djecu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog zrakoplovstva nakon potrage koja je trajala dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

kolumbija 01:42

Spasioci, uz potporu pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

Nesreća se dogodila početkom svibnja, kada se Cessna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu.

776299061

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 mjeseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, su preživjeli pad zrakoplova.

"Nakon mukotrpne potrage naše vojske, pronašli smo živo četvero djece koja su nestala nakon pada zrakoplova u Guaviareu," objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro u objavi na Twitteru.

A soldier and a dog take part in a search operation for child survivors from a Cessna 206 plane that had crashed in the jungle more than two weeks ago, in Caqueta

Džungla je vrlo gusta i opasna u tom iznimno udaljenom području, a potragu je otežavala prisutnost divljih životinja, stabala visoka i do 40 metara i obilne kiše.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom zrakoplova prije nego što je nestao s radara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk