News

Komentari 12

Pronašli su ruku britanskog turista u utrobi morskog psa

Pronašli su ruku britanskog turista u utrobi morskog psa

Britanski državljanin je nestao prošli vikend plivajući kod otoka Reunion, a njegova ruka je pronađena u trbuhu morskog psa. Na ruci se još uvijek nalazio vjenčani prsten koji je žrtvina supruga prepoznala

U utrobi tigrastog morskog psa dugačkog nešto više od tri metra je pronađena ruka britanskog turista. Na ruci se još uvijek nalazio pokojnikov vjenčani prsten koji je njegova udovica prepoznala. Još se čeka na rezultate DNK analize kako bi se bez ikakve sumnje mogao potvrditi identitet žrtve. 

Nastradali, 44-godišnjak iz Škotske, je sa suprugom ljetovao na francuskom otoku Reunion, istočno od Madagaskara, a nestao je tijekom plivanja. Njegova žena je prijavila nestanak i pokrenuta je potraga nakon što je primijetila da nije izašao iz vode.

U potragu su bili uključeni ronioci i psi tragači, ali nažalost nije bilo nikakvih rezultata. Britanski državljanin je nestao prošli vikend, a ruka je pronađena tijekom obdukcije nakon što je morski pas ubijen jer je predstavljao opasnost za ljude koji su plivali oko otoka. 

Obitelj nastradalog je izjavila da je on dobar plivač, ali još uvijek nije poznato je li se prvo utopio ili ga je odmah pojeo morski pas. Mjesto gdje je išao plivati je zaštićeno grebenom i samo je mali prolaz koji vodu u morske dubine pa se zato smatra dosta sigurnim. 

Reunion je jedan od otoka na kojem napadi morskih pasa nisu rijetkost. Otok se nalazi u Indijskom oceanu 700 kilometara istočno od Madagaskara. Plivanje i sve druge aktivnosti su jako ograničene na otoku zbog velikog rizika od napada. U siječnju ove godine je još jedan turist bio napadnut i to je bio 24-ti po redu napad morskog psa od 2011.

Budući da su napadi morskog psa u blizini otoka česta pojava vlasti su pozivale turiste na oprez. Upozorenja o morskim psima se nalaze na mnogim plažama, a neka se mogu vidjeti i na aerodromu. No mnogi smatraju da je opasnost obično predstavljena manjom nego što jeste kako ne bi utjecala na turizam.  

Najčitaniji članci