Obavijesti

News

Komentari 51

Propala pogrebna tvrtka: Baka spava pokraj lijesa 12 godina

Propala pogrebna tvrtka: Baka spava pokraj lijesa 12 godina
4

Danica je s poslovođom trgovine dogovorila da lijes ostane kod njih do njene smrti. No Poljoprivredna zadruga u čijem je sklopu bila trgovina zapala je u probleme

VIDEO

Danica Diktić (84) iz Štefanja pokraj Čazme već 12 godina u svojoj spavaćoj sobi drži lijes i kompletnu opremu u kojoj će biti pokopana.

- Jedan sin mi je poginuo u Domovinskom ratu 1992., a 26 dana poslije pokopala sam i muža Jakoba. Nisam željela da drugi sin i kći plaćaju troškove mojeg pokopa pa sam u trgovini u Štefanju platila lijes i opremu - pojasnila je baka Danica.

Dogovor s poslovođom trgovine bio je da lijes ostane kod njih do njezine smrti. No Poljoprivredna zadruga u čijem je sklopu bila trgovina zapala je u poteškoće. Iznenadili su je pozivom.

- Rekli su mi da će zatvoriti dućan i da bih mogla ostati bez onoga što sam platila. Dovezli su mi lijes koji sam nekoliko godina prije izabrala. Uz njega su donijeli i svu opremu za sprovod, jastuk, sve... - rekla nam je Danica.

Lijes je smjestila kraj bračnog kreveta, a neobičan ukras u sobi uopće je ne muči i ne oduzima joj san. Redovito briše prašinu s lijesa, a na njemu drži cvijeće i svijeće te religiozne motive koje sama izrađuje. Dosad ih je napravila nekoliko stotina. Ni jedan nije prodala nego ih daruje. Njima će ukrasiti grobnicu u kojoj leže sin i suprug. Ispod kreveta drži i tepih koji će također u grobnicu.

- Neki susjedi mi uopće ne žele doći u kući zbog lijesa, a ni sin me ne posjećuje već dvije godine. Valjda se boje, ne znam. Meni ne smeta. A i što da radim, ne želim ga baciti - kaže Danica.

Toliko se naviknula na lijes da ga gotovo i ne primjećuje. Samo je komad namještaja.

- Mislim da bi i lopovi pobjegli glavom bez obzira da mi provale u kuću - smije se baka ne shvaćajući čemu toliko zanimanje za njezin velik drveni ukras.

'Bila sam u Međugorju 88 puta i opet bih da mogu'

Danica kaže kako joj nije lako živjeti sama, jer se kći odselila u Afriku, a i sina rijetko vidi. Na životu je, kaže, održava vjera. Dok je još mogla hodati bez štaka redovito je odlazila u svetišta. Od Međugorja i Marije Bistrice do Lourdesa.

- Prvi put sam Međugorje posjetila 1981. godine i od tad sam se vraćala 88 puta - priča ponosno Danica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)