Obavijesti

News

Komentari 14

Propalo mirenje HDSSB-a u Đakovu, došao je jedino Vulin

Propalo mirenje HDSSB-a u Đakovu, došao je jedino Vulin
1

U izjavi za novinare nakon sastanka Zoran Vinković je rekao da je kao inicijator  sastanka i nastojanja da se HDSSB sačuva kao jedinstvena  jaka regionalna politička snaga Slavonije i Baranje...

VIDEO

Na poziv HDSSB-ovog gradonačelnika Đakova i člana Glavnog odbora te stranke Zorana Vinkovića da se sukobljene strane HDSSB-a nađu u Đakovu, kako bi svatko preuzeo svoj dio odgovornosti zbog stanja u stranci, da se dogovori sazivanje Glavnog odbora, odnosno izborni sabor, odazvao se samo predsjednik Dragan Vulin.

U izjavi za novinare nakon sastanka Zoran Vinković je rekao da je kao inicijator  sastanka i nastojanja da se HDSSB sačuva kao jedinstvena  jaka regionalna politička snaga Slavonije i Baranje,  "poluzadovoljan s obzirom na to da se druga strana nije pojavila".

 "U ovom  trenutku to je loše za HDSSB, no držim da još uvijek postoji mogućnost i šansa da se svi vrate u stranku. Još uvijek postoji mogućnost za HDSSB  i to što sam prije susreta čuo da je sazvan izvanredni izborni sabor stranke otvara priliku za to, rekao je Vinković,

 Trebaju se povući i sva isključenja i suspenzije te se i dalje zalažem za sjednicu Glavnog odbora stranke gdje bi se o svemu raspravilo u interesu HDSSB-a, istaknuo je Vinković i ponovno pozvao sve sudionika sukoba u HDSSB-u  da sjednu za zajednički stol.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin  s kojim je u Đakovo stiglo još nekoliko članova stranke rekao je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da HDSSB ostane čvrst i jedinstven.

 "Dokaz za to je i ovaj moj dolazak u Đakovo na poziv gradonačelnika Vinkovića. Žao mi je što se gospoda Burić i Šišljagić nisu pojavili na sastanku, rekao je Vulin.  O razlozima njihova nedolaska nije želio  govoriti.

  Je li njima u interesu jedinstvo stranke - svatko nek' sam zaključi, ili nakon svega nekima od nas ne mogu pogledati u oči,  rekao je Vulin. Dodao je kako zbog događaja u stranci nije sretan, da mu je zadnjih 10 dana kao noćna more no da vjeruje da se i dalje može razgovarati za jedan i jedinstven HDSSB.   

 Vulin je podsjetio kako je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva stranke donesena odluka o pokretanju inicijative za sazivanje izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a koji mora biti sazvan u roku od 90 dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"