Obavijesti

News

Komentari 118

Proročanska šala: "Odradio sam Remetinec, bilo je sjajno"

Proročanska šala: "Odradio sam Remetinec, bilo je sjajno"
1

Saucha je postao zastupnik u 7. izbornoj jedinici, koja obuhvaća i zagrebačku četvrt Remetinec, najpoznatiju po svom zatvoru. Tamo u pritvoru završavaju uhićeni...

VIDEO

Saucha je postao zastupnik u 7. izbornoj jedinici, koja obuhvaća i zagrebačku četvrt Remetinec, najpoznatiju po svom zatvoru. Tamo u pritvoru završavaju uhićeni, pa i redom svi političari koji su dosad pali.

U jeku izborne kampanje Saucha je objavio da ide put Remetinca. Prijatelji su se šalili da ponse četkicu i sapun, možda sretne nekog poznatog. Nešto kasnije isti dan Saucha je objavio da je “Remetinec odrađen. Bilo je sjajno”.

Glavni osumnjičeni za izvlačenje novca

Uskok je nakon obrade svih podataka označio Sauchu kao glavnog osumnjičenika za izvlačenje novca na lažnim putnim nalozima. Državna revizija utvrdila je da je iz Ureda Vlade samo tijekom 2015. godine izvučeno 308.000 kuna na lažnim putnim nalozima.

Uskok je sad otišao korak dalje. Šteta za koju sumnjiče Sauchu je 540.000 kuna i 1360 eura. Prema zahtjevu za skidanje imuniteta koji su poslali Saboru, Saucha nije izvlačio novac samo jedne godine nego sve od studenog 2013. godine pa do siječnja 2016. godine, odnosno dok Kukuriku vlada nije napustila Banske dvore.

- Tomislav Saucha je novac koji je isplaćen kao akontacije dnevnica zadržao za sebe te je svojim potpisom potvrđivao da su putovanja izvršena iako je znao da to nije odgovaralo istini - stoji među ostalim u obrazloženju Uskoka.

Sam došao pred suca

Čim je izbila afera, Saucha se sam pojavio u Uskoku. Tvrdio je da su njegovi potpisi na putnim nalozima krivotvoreni. Nakon izvida i razgovora sa svim uključenima, nisu mu povjerovali. Smatraju da su njegovi potpisi autentični.

- Saucha je usmeno naređivao tajnici svog ureda izradu neistinitih putnih naloga za posebne savjetnike predsjednika Vlade. Potom je tražio isplatu gotova novca za akontacije dnevnica iako je znao da je riječ o nepostojećim putovanjima. Tako izrađene naloge potpisivao je i dostavljao u računovodstvo. Ovlašteni službenici isplaćivali su mu gotov novac uvjereni kako je riječ o vjerodostojnim dokumentima - stoji u obrazloženju Uskoka.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu