Obavijesti

News

Komentari 98

Prošlo je godinu dana od smrti Milana Bandića: Od njegovog delanja ostale su ruševine...

Prošlo je godinu dana od smrti Milana Bandića: Od njegovog delanja ostale su ruševine...

Više se ne čuje “Delam ko’ konj i više od Japanaca”, a posljedice se osjećaju i danas

VIDEO

Prošlo je godinu dana otkako je najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću stalo srce. Što se točno i kako odigrao u noći 27. veljače 2021. znaju samo oni koji su tada bili u društvu Milana Bandića.

VIDEO: Vesna Bandić brine se kako će preživjeti s mirovinom 6800 kuna

Pokretanje videa...

Vesna Bandić o životu nakon smrti supruga: ‘Imam mirovinu 6.800 kuna, od čega ću živjeti’ VIDEO

Nisu zvali izravno Hitnu

24sata detaljno su izvještavali o svim saznanjima pa tako i da nitko od prisutnih nije zvao Hitnu pomoć nego su kontaktirali direktno ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića.

A onda je on nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći.

Pomutnja je nastala jer je Bandićev suradnik Gzim Redžepi objasnio kako ga je on reanimirao te noći pa rekao da je on osobno zvao Hitnu pomoć i da su brzo došli.

- Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki, masivni infarkt. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao je tada dr. Redžepi.

U kvartu u kojem je živjela Natalija Prica

Sve se odigralo u kvartu u kojem je slučajno ili ne tada živjela i bliska Bandićeva suradnica Natalija Prica.

Dan danas se ne znaju pouzdani detalji te noći. Samo je jedno sigurno - Bandiću je srce otkazalo i više nije bilo spasa. Zbog nerazjašnjenih okolnosti, sve je završilo na DORH-u. Uoči prve Bandićeve obljetnice smrti Državno odvjetništvo donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića, a vezano uz smrt Milana Bandića. Čak ni Bandićeva supruga, danas udovica ne zna gdje je i s kim je njen suprug bio te noći.

- Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdje god je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše - rekla je početkom godine Vesna Bandić za Jutarnji-

No iza Bandića je ostalo šest uzastopnih mandata na čelu glavnoga grada, milijunski dugovi, afere bez granica, a dan danas mnogi u šali kažu da je Holding bio ‘udruga Bandićevih zemljaka.’ 

  • Iza sebe je bivši gradonačelnik ostavio 617 milijuna kuna nepodmirenih obveza grada, a izravni dug Zagreba se povećao za skoro dvije milijarde.
  • ’Delao’ je više na površini nego pod zemljom pa dok fontane i spomenici postojano obilježavaju Bandićevo vrijeme, pod gradom pucaju cijevi.
  • Ono što nije uspio dovršiti u 15 godina, uoči njegove obljetnice smrti iskušali su Zagrepčani. Riječ je o najskupljoj žičari u Europi od 537 milijuna kuna.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao