Obavijesti

News

Komentari 27

Prošlo je već godinu dana, a ubojicu iz Dubrave nisu našli

Prošlo je već godinu dana, a ubojicu iz Dubrave nisu našli
11

Sestre Vukosava i Milica ubijene su 6. prosinca 2013. na Žutom Brijegu, a ranjen je Miličin suprug Stipe. Ubojica je pobjegao. Imao je pomagača. Policija nudi nagradu

VIDEO

Od stravičnog ubojstva u naselju Žuti Brijeg u zagrebačkoj Dubravi u subotu će biti godinu dana, a policija još ne zna tko je ubio sestre Vukosavu G. (55) i Milicu Z. (53) te ranio Miličinog supruga Stipu Z. (51).

Bešćutni ubojica je u predvečerje 6. prosinca prošle godine pozvonio na vrata obiteljske kuće na Žutom Brijegu. Čim je Vukosava otvorila, ispalio joj je hitac u glavu. Tragediji je svjedočila Vukosavina sestra Milica kojoj je ubojica zatim pucao u prsa. Na mjesto masakra dotrčao je i Miličin suprug Stipo (51) koji se, prema pričanjima susjeda, uhvatio u koštac s ubojicom koji je i njega ranio u o donji dio tijela. Ubojica je nakon toga pobjegao u srebrnom automobilu. Imao je pomagača.

Vukosava je izdahnula na mjestu, dok je Milica sat vremena kasnije umrla u KB Dubrava. Jedini preživjeli i jedini svjedok Stipo ranjen je na dva mjesta (oko trbuha i u predjelu natkoljenice) te je nakon napada operiran. Vidio je ubojicu. 

Motiv ubojstva nepoznat

Motiv okrutnog zločina još nije poznat. Mnogi su spominjali Vukosavina sina jedinca Slavka koji je u rujnu otišao živjeti u Berlin, a navodno je imao probleme s dugovima. Slavko je vlasnik tvrtke Autoklasik koja se bavila prodajom automobila, kojoj u to vrijeme, navodno, nije išlo dobro. Gavranovića je ispitala i policija. 

Druga teorija je da ubojstvo ima veze s građevinskom tvrtkom koju je vodio Stipo Z. Navodno su mu i prijetili.

Policija objavila fotorobot i opis ubojice

Policija na mjestu zločina nije pronašla oružje, nego samo čahure ispaljenih metaka. Na temelju izjava svjedoka, zagrebačka policija je na svojim stranicama objavila fotorobot i opis dvojice počinitelja.

Prvi osumnjičeni star je oko 37 godina, visok između 175 do 180 cm, jače tjelesne građe, okruglog oblika lica, bez brade i brkova. Na sebi je te večeri imao jaknu do bokova od tamno smeđeg štofa, a ispod tamniju končanu majicu. Na glavi je nosio kapu od istog materijala kao i jakna. 

Drugi osumnjičeni ima oko 30 godina, visok je između 170 i 180 cm. Vitke je građe i tamnije duže kose koja se iza uha lagano kovrča. Na sebi je u trenutku ubojstva ima tanju jaknu tamnije boje.

Raspisali nagradu od 50.000 kuna

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su opsežno kriminalističko istraživanje, međutim, usprkos svim poduzetim mjerama i radnjama počinitelji nisu identificirani, stoji na stranicama policije. Zato su ponudili nagradu od 50.000 kuna za svaku informaciju koja bi mogla dovesti do uhićenja počinitelja dvostrukog ubojstva. Obavijest još stoji na službenim stranicama.  

Svi koji imaju korisne obavijesti o događaju mogu se javiti na broj telefona 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr ili osobno u  najbližu policijsku postaju ili izravno Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova 98.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.