Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
231 komentara

Prostačkim rječnikom Stevo Culej uzvratio na svjedodžbu

Obrišite si time onu stvar. Tim riječima nam se obratio zastupnik Stevo Culej (HDZ) dok smo na ulazu u Sabor zastupnicima dijelile svjedodžbe kojima je ocijenjen njihov nemar

Foto: 24sata.hr
231 komentara

Obrišite si time onu stvar. Tim riječima nam se obratio zastupnik Stevo Culej (HDZ) dok smo na ulazu u Sabor zastupnicima dijelile svjedodžbe kojima je ocijenjen njihov nemar i neodgovornost prema obrazovanju i budućnosti djece.

Tvrde to članice inicijative “Hrvatska može bolje” Ivana Zanze iz Udruge Roda i Irena Greblički iz Sindikata hrvatskih učitelja. Sramotni, neprimjereni i prostačkim rječnik zastupnika Culeja, kako tvrde, čulo je desetak ljudi. HDZ-ov saborski zastupnik to demantira.

- Ne znam što su gospodične čule i razumjele, ali znam što govorim i mislim. Nisam ništa rekao, prošao sam pored njih. Jedino ako one čitaju iz očiju ili s usana - rekao je Culej.

Nešto kasnije izjavio je da je aktivistice pozdravio riječima “Hvaljen Isus”.

- One su možda čule što su htjele. Mogu reći što god hoće. Katolički sam odgojen i moj rječnik je prefin. Činjenica je da nisam htio stati ni pogledati ih, jer takve stvari ignoriram - ustvrdio je HDZ-ovac.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Aktivistice napominju da za razliku od Culeja niti jedan drugi zastupnik, iako je bilo nezadovoljnih, nisu bili neugodni.

- Ovakav neprimjeren i sramotan odnos saborskog zastupnika prema aktivistima građanima samo je dokaz da nam je potrebna ne samo reforma obrazovanja nego i Sabora. Želimo zastupnike koji će nas dostojanstveno predstavljati - izjavila je Ivana Zanze.

Irena Greblički, koja je radila kao učiteljica, napominje kako je riječi zastupnika Culeja govore o kućnom odgoju.

- U školi bi učenik za takvo ponašanje dobio primjerenu pedagošku mjeru, a u slučaju da se ponovi bio bi isključen - izjavila je sindikalistica.

Za razliku od Culeja njegov stranački kolega i glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević isprva se složio da Hrvatska može puno bolje te da se reforma obrazovanja mora nastaviti. Ipak naknadno je vratio svjedodžbu uz obrazloženje “da je bio štreber te da ne može prihvatiti svjedodžbu s nedovojnim uspjehom.

Aktivisti inicijative “Hrvatska može bolje” na završnom ispitu zastupnicima su znanje ocijenili nedovoljnim (1), zalaganje sramotnim (0), a vladanje nepopravljivim. S obzirom da dodijeljeni ukor na provjedu nije doveo do poboljšanja vladanja izrečena im je i pedagoška mjera isključenje.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message