Obavijesti

News

Komentari 646

Protivnici ulaska u Uniju: Glas protiv EU je glas za Hrvatsku

Protivnici ulaska u Uniju: Glas protiv EU je glas za Hrvatsku
15

Na prosvjedu protiv ulaska u EU na Trgu bana Jelačića okupilo se nekoliko stotina ljudi. Stotinjak metara dalje HNS je animirao građane da izađu na referendum

VIDEO

Na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se nekoliko stotina prosvjednika kako bi izrazili svoje protivljenje ulasku Hrvatske u EU.

Na skupu u organizaciji Vijeća za Hrvatsku, koji su vodili pripadnici manjih izvanparlamentarnih stranaka, okupljenima se obratilo 10 govornika koji imaju isti cilj, a to je neulazak Hrvatske u Europsku uniju. 

 Mi imamo intelektualne kapacitete i prirodne resurse i EU nam ne treba jer se ionako raspada, rekao je Golubić

Okupljenima se prvi obratio Dean Golubić iz Nacionalnih demokrata koji je rekao da se Hrvatskoj nameće tvorevina u kojoj joj nije mjesto. - Mi imamo intelektualne kapacitete i prirodne resurse i EU nam ne treba jer se ionako raspada, dodao je. Citirao je i Stjepana Radića i poručio da ne smijemo srljati kao guske u maglu. - Ni pod koju cijenu ne smijemo u EU,  ona će prije ili kasnije propasti, dovršio je.

Pred mikrofon je iza Golubića stao Željko Sačić. Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku smatra da Hrvatsku u EU guraju nesposobni i nestručni političari,  a put u EU popločan je ucjenama, izdajama i prevarama. -Samo hulje nosi ih vrag za jedan ručak daju svoj rodni prag, citirao je u svom obraćanju Branka Ćopića i Ježevu kućicu.

Stavovi euroskeptika su štetni za Hrvatsku, kaže ministrica Vesna Pusić

Smisao ulaska u integraciju 'koja se raspada i puca po šavovima' ne vidi ni HČSP-ovac Josip Miljak. - EU je dala svoje, mi ćemo tamo spašavati europsko gospodarstvo ako uđemo, rekao je Miljak i pozvao sve da zaokruže protiv jer je to glas za Hrvatsku.

Najveći pljesak okupljenih pokupio je slavni hrvatski maratonac Tadija Opačak koji je sve poslao u p.m. Unatoč ovacijama koje je Opačak izazvao, Željko Sačić ispričao se zbog ove izjave. 

Prosvjed koji je nazvan 'Za Hrvatsku - NE u EU' je trajao sat vremena, a prije razlaza okupljeni su zapjevali 'Zovi, samo zovi'.

Pusić animirala građane za EU 

Samo stotinjak metara dalje, u Gajevoj ulici, zagrebačka organizacija HNS-a postavila je štand i animirala građane za izlazak na referendum. Pridružila im se i ministrica Vesna Pusić koja je stavove euroskeptika na trgu proglasila štetnima za Hrvatsku. 

Prije nego je i sama počela dijeliti letke koji objašnjavaju zašto ući u EU, ministrica je rekla kako je odluka na referendumu odluka za budućnost. 

- Pitanje je hoćemo li se probuditi i nastaviti putem gospodarkog oporavka jer nama je potrebna gospodarska stabilnost, a do toga dolazimo samo ako smo u EU, rekla je Pusić. Dodala je i da je svjesna činjenice da je velik broj mladih ljudi protiv ulaska u EU, ali isto tako veliki dio obrazovanog i gradskog stanovništva želi se pridružiti Uniji.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 646
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...