Obavijesti

News

Komentari 80

Prosvjed protiv koncesija: Na Markovu trgu napravili plažu

Prosvjed protiv koncesija: Na Markovu trgu napravili plažu
10

Predstavnici Pokreta otoka saborskim zastupnicima podijelit će zahtjeve i amandmane na Zakon o koncesijama te ih pozvati da glasaju protiv njegova donošenja jer ga smatraju štetnim

VIDEO

Prosvjed inicijative Pokret otoka protiv Zakona o koncesijama, koji čine više od 60 prijateljskih inicijativa, udruga, lokalnih samouprava i tvrtki počeo je u 8.30 sati ispred Hrvatskog sabora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Plaža ispred Hrvatskog sabora: Prosvjednici protiv Zakona o koncesijama poručuju 'Plaže na otocima ostavite potomcima' Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata Video on Sunday, June 18, 2017

 

- Kao što su šume izuzete od koncesija, tako moraju biti i more i obala - rekla je na prosvjedu Bojana Genov iz Inicijative 'Čovjek po mjeri otoka'. Dodala je kako otočani kad dolaze na more ne žele vidjeti kamere i zaštitare. 

Podršku prosvjednicima dali su i studenti geografije sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, ali i zastupnici Mosta. Mostov Miro Bulj pridružio se prosvjednicima legnuvši na 'plažu'.

- Ovo je pljačka nacionalnog dobra. Naše pomorsko dobro koristi se kako tko želi - zaključio je Bulj.

Predstavnici Pokreta otoka saborskim zastupnicima podijelit će zahtjeve i amandmane na Zakon o koncesijama te ih pozvati da glasaju protiv njegova donošenja jer ga smatraju štetnim. Zatražit će uključivanje javnosti u njegovu izradu.

Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić izjavio je u nedjelju kako je Zakon o koncesijama, koji se nalazi na dnevnom redu Hrvatskog sabora, već dva puta prošao proceduru usvajanja, ocijenivši kako nema potrebe  za odugovlačenje s njegovim izglasavanjem.

Zakon o koncesijama je naša uskladba s direktivama Europske unije, krovni je zakon koji definira pobliže postupke same dodjele koncesija, brojne procedure koje se tiču zaštite pozicije davatelja koncesija i nacionalnih interesa, traži studije izvodljivosti i općenito raznoraznih obrazaca koje je potrebno ispuniti da bi se dobila koncesija, rekao je u nedjelju Marić.

To je transponiranje najbolje svjetske prakse europskih direktiva u naše zakonodavstvo, dodao je.

".Pojedina područja koncesija regulirat će se zakonima i podzakonskim aktima iz tih pojedinih područja - poput Zakonu o rudarstvu, Zakonu o žičarama, ili vrlo specifičnog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama", podsjetio je ministar.

"Apsolutno nema potrebe za još jednu javnu raspravu, jer se Zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi. Mogu reći vrlo odgovorno iz perspektive Ministarstva financija, i svih mojih kolega koji rade na problematici koncesija zakonodavnog okvira, da smo postigli dosta visoku razinu našeg zadovoljstva u smislu upravo provedene javne rasprave i usuglašavanja", rekao je ministar Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa