Obavijesti

News

Komentari 20

Prosvjed: Zašto je 37 obitelji dobilo novac dok druge čekaju?

Prosvjed: Zašto je 37 obitelji dobilo novac dok druge čekaju?
5

Mještani ostali nezadovoljni susretom s načelnikom Nikolom Arbutinom poručivši kako se “puno pričalo, a ništa se nije reklo”. Htjeli su samo saznati što je s novcem

VIDEO

Tek nakon što se smirila medijska buka oko neisplate pomoći Crvenog križa mještanima potopljene Gunje, sličnu sudbinu doživio je i dio mještana Općine Dvor.

Koji su kriteriji dodjele?

Njih 50-ak jučer se okupilo ispred zgrade Općine u prosvjedu jer, dok su neki dobili 4000 kuna pomoći, do drugih nije stigla niti komisija da utvrdi stanje.

– Zanima nas zašto su neki dobili novce, a drugi nisu te po kojim kriterijima se to dodjeljivalo i tko je odlučivao o tome - pitale su organizatorice prosvjeda Snježana Basrak i Anita Kolarec. Smiljana Resanović dodaje kako je komisija stigla do njene kuće, no nisu kontaktirali ni sa kim od obitelji, pa ni upisali da im je voda poplavila dom. Ankica Berić ističe i da su neki vikendaši dobili pomoć, a ona koja živi u Dvoru, nije dobila ništa.Prosvjednici su se sastali s načelnikom Nikolom Arbutinom koji je poručio kako je u samome početku rekao da su kriteriji Crvenoga križa za dodjelu pomoći nejasni te kako će zbog toga biti problema na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– U prvom krugu pomoć je dobilo 37 kućanstava, dok ih 32 nisu dobila. Ostali su napisali prigovor, a odluka bi se trebala donositi krajem ovog ili početkom idućega mjeseca - odgovorio je Arbutina. Dodaje kako nema mogućnosti utvrditi tko živi u poplavljenim kućama, a tko ne. Građani su nakon razgovora ostali nezadovoljni.

Puno se pričalo, ništa se nije reklo. Samo smo htjeli saznati hoćemo li dobiti novce, a vrtjeli smo se u krug s odgovorima - kazala je Anita Kolarec. Dobrivoj Dragišić smatra kako su u ovoj priči krivi svi i svi peru ruke od odgovornosti.

Popis trebao slati načelnik

Iz Crvenog križa poručuju kako je isplaćeno 404.000 kuna za 101 osobu s područja Općine Dvor. Do sada su pozitivno riješili pet, a komisija će se sastati opet da razmotri još 26 prigovora. Napominju i kako su kriteriji da osoba ima prijavljeno prebivalište na poplavljenom području te da njihov objekt mora biti na popisu Županijske komisije za procjenu šteta. Popise stanovnika trebao je finalizirati načelnik, a po zaprimanju popisa, Crveni križ bi korisnicima isplatio novac u roku od 24 sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda