Obavijesti

News

Komentari 12

Provalio joj u kuću, ranio kroz vrata i prislonio pušku na čelo

Provalio joj u kuću, ranio kroz vrata i prislonio pušku na čelo
1

Suđenje u Bjelovaru: Odvjetništvo navodi da je Pemper, 27. lipnja oko 21.20 sati, nasilno provalio podrumska vrata kuće i otišao na kat te tijekom svađe, iz lovačkog karabina ispalio dva metka

VIDEO

Ne smatram se krivim za kazneno djelo koje mi se stavlja na teret, kazao je u petak 64-godišnji Bjelovarčanin Tugomir Pemper na početku suđenja na Županijskom sudu u Bjelovaru. Pempera bjelovarsko Županijsko odvjetništvo tereti zbog pokušaja ubojstva, Renate Horžić s kojom je bio 10 godina u vezi.

Odvjetništvo navodi da je Pemper, 27. lipnja 2018. godine oko 21.20 sati nasilno provalio podrumska vrata kuće i otišao na kat te tijekom svađe, iz lovačkog karabina nepoznate marke, kroz vrata spavaće sobe ispalio dva metka od kojih ju je jedan pogodio i nanio joj teške ozljede. Imala je strijelnu ranu desne nadlaktice, višestruki otvoreni prijelom donjeg dijela desne nadlaktične kosti, oguljotinu kože desne strane vrata.

Na raspravi je nakon čitanja optužnice svjedočila i oštećenica koja je govorila o njihovom odnosu koji je trajao 10 godina, te da je Pemper većinu vremena provodio u njezinoj kući. Navodi kako su u ožujku raskinuli vezu što optuženik nije prihvaćao i stalno je tražio objašnjenje. 

Tjedan dana prije, nazvao ju je telefonom  i rekao da ju treba na kraće vrijeme, da mu nešto pomogne na kompjutoru jer su radili na nekom zajedničkom projektu. Dok je sjedila za računalom on je ušao s dekom u kojoj bila puška i prijetio joj ubojstvom držeći pušku uperenu u Renatinu glavu. Zbog straha ga tada nije prijavila policiji bojeći se osvete.  

Kobne večeri ga nije pustila u kuću i zvala je policiju. Ušao je u kuću kroz podrumski prozor, te provalio vrata unutar kuće, a ona je pobjegla na kat u spavaću sobu i zaključala vrata i stavila naslon stolice ispod kvake i sjela na stolicu kako bi onemogućila njegov ulazak u sobu. 

- Pucao je kroz zatvorena vrata i prostrijelio mi desnu nadlakticu. Tada sam se ja spustila na pod pored vrata uz zid i još sam nogama pridržavala tu stolicu kako ne bi mogao ući. Ušao je u tu sobu odnosno provalio vrata i prilikom ulaska je posrnuo, pa sam ja iskoristila taj trenutak i izvukla sam se iz spavaće sobe, krenula u prizemlje i htjela sam izaći kroz ulazna vrata. Kako su bila zaključana, a ozlijeđena ruka mi je visila, nisam mogla brzo otvoriti vrata. Krenula sam prema podrumu i htjela sam pobjeći, a on me sustigao i s leđa povukao na neke sanduke. Uperio mi je cijev puške na čelo, ali sam lijevom rukom  primila cijev i tada mi je metak 'prosvirao' kraj glave – iznosila je potresno svjedočanstvo oštećena žena.

Dok su se naguravali i otimali oko oružja stigli su interventni policajci i savladali Pempera. Na sudu su o njihovoj vezi i odnosima govorili i susjedi iz Ulice Đure Basaričeka gdje odvijala nesvakidašnja drama. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela Pemper je i dalje u istražnom zatvoru od dana uhićenja.

Suđenje se nastavlja iskazima vještaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi