Obavijesti

News

Komentari 13

Prvi ovogodišnji toplinski val: Temperature i do 33 stupnja!

Prvi ovogodišnji toplinski val: Temperature i do 33 stupnja!
3

Temperature će biti uglavnom u rasponu od 28 do 33 pa se savjetuje da prilagodimo svoje aktivnosti vrućini, unosimo dovoljno tekućine i jedemo laganiju hranu

VIDEO

Već noćima se temperature na jugu ne spuštaju ispod 20, što je prema klimatološkoj definiciji tropska noć. Sve neugodnije bit će i tijekom dana, jer će biti vruće, a uz visok postotak vlage u zraku, i sparno. U prvom smo ovogodišnjem toplinskom valu, koji bi prema upozorenju DHMZ-a, u ponedjeljak mogao biti umjereno opasan za karlovačko područje, prognozirala je meteorologinja Tea Blažević za N1.

Temperature će biti uglavnom u rasponu od 28 do 33 pa se savjetuje da prilagodimo svoje aktivnosti vrućini, unosimo dovoljno tekućine i jedemo laganiju hranu.

Velika ljetna prognoza: Godišnji u srpnju za ljubitelje vrućina, a kolovoz će biti nešto umjereniji
Velika ljetna prognoza: Godišnji u srpnju za ljubitelje vrućina, a kolovoz će biti nešto umjereniji
UV indeks je čak 9 pa bi se trebali zaštititi od štetnog zračenja ako ćemo duže vremena provesti na otvorenom.
 
Ne treba računati na naoblaku, bit će rijetke duž obale i tek u dijelovima unutrašnjosti može biti kraćih, prolaznih pljuskova, sutra u Slavoniji i Baranji, i na krajnjem sjeverozapadu kontinenta, gdje bi potkraj ponedjeljka moglo biti jačih proloma oblaka.

Vruće i sparno, moguć pokoji pljusak 

Mercury thermometer Summer heat Sun light
Sunčano uz malu naoblaku te uglavnom vruće i sparno za vikend bit će u zapadnijim predjelima. Ondje će najniža temperatura biti od 15 do 17, a dnevna između 29 i 32 stupnja. Uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar poslijepodne nije isključen lokalno jači razvoj oblaka uz povećanu vjerojatnost za kišu i grmljavinu.
 
Pokoji je poslijepodnevni pljusak moguć i u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara. Subota će inače i u ovom dijelu Lijepe naše obilovati suncem, a puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na moru i južni. Najviša temperatura očekuje se od 27 do 32 stupnja, piše HRT.
 
Vruće će biti i u Dalmaciji gdje će poslijepodnevna temperatura biti između 30 i 33 stupnja. Osim vrućine, dan će obilježiti sunce te većinom slab, sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenome južni vjetar. More mirno i malo valovito, kao i na južnom Jadranu gdje će također tijekom subote prevladavati vedro uz dnevnu temperaturu zraka oko 30 stupnjeva. I tu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak.
 
Većinom sunčano, vruće i sparno očekuje se i u nastavku vikenda te početkom tjedna. Pritom i u nedjelju poslijepodne rijetko može biti pokojeg pljuska, i to uglavnom na istoku, a u ponedjeljak potkraj dana vjerojatnije na zapadu. Potkraj ponedjeljka zapuhat će sjeverni vjetar s kojim će stići blago osvježenje pa će u oblačniji utorak temperatura biti malo niža.
 
Sunce i vrućina obilježit će sljedeće dane na Jadranu. Ponegdje će pritom puhati umjeren vjetar s mora u poslijepodnevnim satima. A poneki je neverin moguć na sjeveru u ponedjeljak poslijepodne te u noći na utorak kada će ondje zapuhati bura.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.